531
Θα καταφέρει η 35χρονη Ρούμπικ να εκπαιδεύσει σεξουαλικά μια νέα γενιά Πολωνών; | shutterstock

Το σουπερμόντελ που προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει σεξουαλικά τους Πολωνούς

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 09:28
Θα καταφέρει η 35χρονη Ρούμπικ να εκπαιδεύσει σεξουαλικά μια νέα γενιά Πολωνών;
|shutterstock

Το σουπερμόντελ που προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει σεξουαλικά τους Πολωνούς

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 09:28

Σε μια χώρα τόσο συντηρητική, όπως η ρωμαιοκαθολική Πολωνία, η Ανια Ρούμπικ πασχίζει να κάνει τη διαφορά.

Το 35χρονο γνωστό μοντέλο έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες μια εκστρατεία σεξουαλικής αφύπνισης και εκπαίδευσης καθώς παλεύει να διδάξει στους συμπατριώτες της πράγματα σχετικά με ζητήματα σεξ που η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ταμπού και προσπαθεί να καταπνίξει.

H Ρούμπικ, ως τυπική «πολίτης του κόσμου», δεν αποδέχεται την καταπίεση των σεξουαλικών ελευθεριών στην Πολωνία και θέλει αυτό να αλλάξει.

Έκανε την αρχή πριν ένα χρόνο, όταν κατέβηκε μαζί με σχεδόν 90.000 ανθρώπους στους δρόμους της Βαρσοβίας για να διαδηλώσει κατά του νέου νομοθετικού πλαισίου που σχεδιάζει η πολωνική κυβέρνηση σχετικά με την απαγόρευση των αμβλώσεων, που για πολλές γυναίκες που συμμετέχουν στις πορείες αυτές είναι άλλη μια επίδειξη ισχύος του υπερσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματος PiS (Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης).

Και το κερασάκι στην άκρως οπισθοδρομική αυτή τούρτα αποτελεί και ο τρόπος που διδάσκεται το σεξ στα σχολεία – δηλαδή, καθόλου.

«Το μόνο που δεν έχουν αναφέρει ακόμη σχετικά με το σεξ είναι η ύπαρξη δράκων και μαγισσών. Λένε στα παιδιά ότι η γυναικεία περίοδος είναι η “αιματηρή κραυγή μίας μήτρας που απορρίπτει ένα έμβρυο”», είπε η Ανια σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν προχωρούμε προς τα μπροστά στο ζήτημα του σεξ, αντιθέτως κάνουμε βήματα προς τα πίσω, στον 19ο αιώνα», δήλωσε η Ρούμπικ, μοντέλο των οίκων μόδας Yves Saint Laurent και Dolce & Gabbana, μεταξύ πολλών άλλων.

Η Ρούμπικ (με το χέρι υψωμένο) στα γυρίσματα του «Sexed PL»

Και δεν έχει άδικο.

«Τα μαθήματα “Εκπαίδευση για τη ζωή εντός οικογένειας” που διδάσκονται στα γυμνάσια τείνουν να προωθούν τον παραδοσιακό διαχωρισμό των φύλων, είναι ξεκάθαρα ομοφοβικά και αποτυγχάνουν να διδάξουν τις μεθόδους αντισύλληψης», δήλωσε η Λιλιάνα Ρελίγκα από την πολωνική ΜΚΟ Ομοσπονδία Γυναικών και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Η Ρούμπικ πέρασε στην αντεπίθεση: ετοίμασε 14 σύντομα βίντεο σχετικά με θέματα γύρω από το σεξ (τον αυνανισμό, την πορνογραφία, την αντισύλληψη κ.α.) και τα ανάρτησε στο κανάλι της στο Youtube -βίντεο που μεχρι σήμερα έχουν δει πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα.

Στη συνέχεια έγραψε και το σχετικό βιβλίο #sexedpl, το οποίο έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 130.000 αντίτυπα.

Αλλά όταν έστειλε 1.000 αντίτυπα στα σχολεία, απογοητεύθηκε σφοδρά.

«Ορισμένοι διευθυντές σχολείων τα απαγόρευσαν!», είπε, προσθέτοντας πως η πρότασή της προς τον υπουργό Παιδείας να συζητήσει τα μαθήματα σχετικά με το σεξ με τους εκπαιδευτικούς έμεινε… αναπάντητη ενώ στη συνέχεια η ίδια χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους έως και ακατάλληλη για να προβάλλει την Πολωνία στο εξωτερικό!

Το 35χρονο μοντέλο σε μια εμφάνισή του

Η Ρούμπικ δήλωσε ότι έχει σχέδια να διευρύνει την εκστρατεία της, συμπεριλαμβανομένης μιας γενικότερης προσέγγισης των ανθρώπων πολλών ηλικιών προκειμένου να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο εκπαίδευσης των νέων Πολωνών γύρω από το σεξ.

«Ονειρεύομαι ένα λεωφορείο που θα γυρνάει την χώρα και θα μεταφέρει εκπαιδευτικούς και ειδικούς σε όλα τα σχολεία στην Πολωνία», δήλωσε το 35χρονο μοντέλο.

Στο κόκκινο χαλί

Δεσμεύεται μάλιστα να προσπαθήσει να πείσει (και να πιέσει…)  και μεγάλες εταιρείες να την υποστηρίξουν εμπράκτως.

«Η σεξουαλική παιδεία αποτελεί ένα θέμα ταμπού στην Πολωνία. Αλλά αξίζει να το προσπαθήσω», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...