282
Βομβαρδισμοί Ρώσων στο Ντονέτσκ, την Τρίτη | REUTERS/Kazbek Basayev

Το Σλοβιάνσκ νέος στόχος των Ρώσων στο Ντονμπάς

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 16:19
Βομβαρδισμοί Ρώσων στο Ντονέτσκ, την Τρίτη
|REUTERS/Kazbek Basayev

Το Σλοβιάνσκ νέος στόχος των Ρώσων στο Ντονμπάς

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 16:19

Η πόλη Σλοβιάνσκ, ο επόμενος στόχος των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, βρίσκεται υπό «μαζικό» βομβαρδισμό, ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της πόλης, καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Σλοβιάνσκ! Μαζικός βομβαρδισμός της πόλης. Το κέντρο, ο βορράς. Προστατευτείτε», ανέφερε στο Facebook ο Βαντίμ Λιάχ, ο δήμαρχος της πόλης που είχε 100.000 κατοίκους πριν τον πόλεμο.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια αγορά στη Σλοβιάνσκ, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους τρεις ανθρώπους.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters είδε κίτρινο καπνό να βγαίνει από ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων και οι φλόγες να τυλίγουν σειρές από πάγκους της αγοράς καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό τι είδους πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή στην πόλη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Η αστυνομία τόνισε ότι δεν ήταν σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά την ώρα της επίθεσης, αλλά σημείωνε ότι η αγορά έκλεινε εκείνη την στιγμή, με ορισμένα καταστήματα να είναι ακόμη ανοιχτά.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα καλέσει τους αμάχους που παραμένουν στην πόλη, να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς η γραμμή του μετώπου βρίσκεται πλέον λίγα χιλιόμετρα μετά την κατάληψη των πόλεων Σεβεροντονέτσκ και Λισιχάνσκ από τον ρωσικό στρατό.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 19 έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή από βομβαρδισμούς στο Σλοβιάνσκ, που προκάλεσαν πυρκαγιές.

Το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ, ένα περιφερειακό διοικητικό κέντρο που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, είναι οι επόμενοι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν την επίθεσή τους με στόχο να καταλάβουν τον έλεγχο της περιοχής Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Το 2014, το Σλοβιάνσκ βρισκόταν για μερικούς μήνες υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών που πολεμούσαν μαζί με δυνάμεις από τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής τους ενάντια σε ουκρανικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...