320
Η Βρετανίδα Τζόρτζια Τέιλορ-Μπράουν το τόλμησε και βούτηξε στον Σηκουάνα για το μεικτό τριάθλου. Η Βελγίδα Κλερ Μισέλ όμως είχε ήδη αρρωστήσει | REUTERS/Albert Gea

Το Σηκουάνας-γκέιτ συνεχίζεται: Στο νοσοκομείο βελγίδα τριαθλήτρια που κολύμπησε στα νερά του ποταμού

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2024, 09:49
Η Βρετανίδα Τζόρτζια Τέιλορ-Μπράουν το τόλμησε και βούτηξε στον Σηκουάνα για το μεικτό τριάθλου. Η Βελγίδα Κλερ Μισέλ όμως είχε ήδη αρρωστήσει
|REUTERS/Albert Gea

Το Σηκουάνας-γκέιτ συνεχίζεται: Στο νοσοκομείο βελγίδα τριαθλήτρια που κολύμπησε στα νερά του ποταμού

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2024, 09:49

Το πρωί της Δευτέρας πολλές αθλήτριες βούτηξαν στα νερά του Σηκουάνα. Ηταν η ώρα για το μεικτό τρίαθλο. Ομως μία αθλήτρια δεν βούτηξε: Η Βελγική Ολυμπιακή Επιτροπή έθεσε εκ νέου ερωτήματα, σχετικά με τα επίπεδα μόλυνσης των υδάτων στον Σηκουάνα, αποκαλύπτοντας ότι μία από τις τριαθλήτριες της χώρας, η Κλερ Μισέλ, αρρώστησε αφού μετείχε, την περασμένη Τετάρτη, τον τελικό των γυναικών.

«Τα τελευταία αποτελέσματα ανάλυσης επιβεβαιώνουν ότι η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα στον χώρο του τριάθλου έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες και οι προοπτικές αναλύσεις δείχνουν ότι η ποιότητα του νερού θα είναι εντός αποδεκτών ορίων», ανακοίνωσαν από την πλευρά τους η διεθνής ομοσπονδία και η Οργανωτική Επιτροπή, το απόγευμα της Κυριακής. «Το Παρίσι 2024 εύχεται στην Κλερ Μισέλ ταχεία ανάρρωση. Σας υπενθυμίζουμε ότι η υγεία των αθλητών είναι η προτεραιότητά μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η βελγίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 38η στο τρίαθλο γυναικών, που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη, όμως η ασθένειά της υποχρέωσε τους υπεύθυνους της ομάδας να μην «κατεβάσουν» ομάδα στο μεικτό που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας. Ο βελγικός Τύπος ανέφερε ότι η Κλερ Μισέλ έχει μολυνθεί από το βακτήριο E.Coli. Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, η αθλήτρια νοσηλεύεται.

Η Βελγική Ολυμπιακή Επιτροπή (COIB) και η Belgian Triathlon ελπίζουν ότι θα αντληθούν διδάγματα για τους επόμενους αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρεται σε σχετικό δελτίου Τύπου:

«Σκεφτόμαστε εδώ την εγγύηση των ημερών προπόνησης, των αγωνιστικών ημερών και της μορφής των αγώνων που πρέπει να διευκρινιστεί εκ των προτέρων και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές, το περιβάλλον και τους φιλάθλους».

«Εάν η προτεραιότητα ήταν η υγεία των αθλητών, τότε αυτός ο αγώνας θα είχε μεταφερθεί σε άλλο χώρο εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε απλώς μαριονέτες», δήλωσε αγανακτισμένος μετά την αρχική αναβολή των αγώνων τριάθλου την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος βέλγος τριαθλητής, ο Μάρτεν βαν Ριλ, ο οποίος ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...