976
| REUTERS/Albert Gea

Μια εκ βαθέων συνέντευξη και ένα σαιξπηρικό δίλημμα για τον Μέσι

Sportscaster Sportscaster 28 Δεκεμβρίου 2020, 12:55
|REUTERS/Albert Gea

Μια εκ βαθέων συνέντευξη και ένα σαιξπηρικό δίλημμα για τον Μέσι

Sportscaster Sportscaster 28 Δεκεμβρίου 2020, 12:55

Τα promo της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης δεν έλεγαν την αλήθεια. Η είδηση – «βόμβα» που ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός La Sexta και ο δημοσιογράφος του, Τζόρντι Εβολε, υπόσχονταν, δεν βγήκε από τα χείλη του διάσημου καλεσμένου τους. Ο Λιονέλ Μέσι, όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα ή σε κάποιον άλλο σύλλογο, αλλά και έμοιαζε αναποφάσιστος για το τι πρέπει να κάνει το προσεχές καλοκαίρι. Στην ουσία, μπροστά στον φακό περιέγραψε το τεράστιο δίλημμα που τον βασανίζει. Ηταν, όμως, μια καθηλωτική εξομολόγηση -επί 80 λεπτά- ενός ανθρώπου που «το έχει» πιο πολύ με τα γκολ, παρά με τις λέξεις.

Ο «Pulga» τόνισε πολλές φορές πόσο «δεμένος» είναι με το club που υπηρετεί από παιδί, όμως δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας του στο άμεσο μέλλον, λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν. Και αποκάλυψε έναν πιθανό του προορισμό που δεν γνωρίζαμε. Είπε ότι θα ήθελε να παίξει -και να ζήσει- στις ΗΠΑ.

Εξηγώντας τι είναι αυτό που τον κρατάει στην Μπαρτσελόνα, δεν είπε κάτι καινούργιο: «Την αγαπώ, μεγάλωσα σε αυτήν την ομάδα και σε αυτήν την πόλη. Είμαι εδώ από τα 13, έζησα περισσότερο στη Βαρκελώνη απ’ ό,τι στην Αργεντινή. Αυτός ο σύλλογος μού πρόσφερε τα πάντα, με διαμόρφωσε ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο. Τα παιδιά μου, επίσης, γεννήθηκαν εδώ. Η “Μπάρτσα” είναι η ζωή μου, θα της είμαι πάντα ευγνώμων».

Αλλά, όταν ρωτήθηκε τι τον διώχνει από την Μπαρτσελόνα, για πρώτη φορά δεν δίστασε να παραδεχτεί πως δεν περιμένει η ομάδα να ανακάμψει σύντομα: «Τώρα περνάει μια δύσκολη περίοδο, όλα γύρω από την ομάδα είναι δύσκολα. Ο σύλλογος είναι σε άσχημη, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν. Εύχομαι όποιος εκλεγεί (στην προεδρία) να επαναφέρει το club εκεί που του αξίζει, γιατί σήμερα δεν βρίσκεται εκεί. Πώς θα έρθουν, όμως, μεγάλοι παίκτες, όταν δεν υπάρχουν χρήματα; Πώς να πληρώσεις την Παρί για να φέρεις τον Νεϊμάρ;». Απέφυγε, πάντως, να αναφερθεί στις προσωπικές του φιλοδοξίες, που φαίνεται να υπερβαίνουν τη σημερινή δυναμική του club.

Αντιθέτως, δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να επιβεβαιώσει τις κακές του σχέσεις με τον παραιτηθέντα πρόεδρο, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου: «Με εξαπάτησε πολλές φορές, σε πολλά πράγματα, τα οποία δεν θέλω να πω. Δεν είναι μόνον ένα συμβάν. Του είχα πει κατ’ επανάληψη πως ήθελα να φύγω. Ενοιωθα ότι ο κύκλος είχε κλείσει, ήθελα μια αλλαγή. Εκείνος μου έλεγε “όχι”, όμως, παράλληλα, άρχισε να κάνει διαρροές, για να με παρουσιάσει σαν τον κακό της ταινίας. Εστειλα το φαξ για να του δείξω ότι το εννοούσα. Οι δικηγόροι μού είχαν πει πως, αν πήγαινα σε δίκη, θα δικαιωνόμουν. Ηταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Είναι δύσκολο να φύγεις από την ομάδα της ζωής σου. Δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερη πόλη από αυτή. Η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, δεν ήθελαν να φύγουμε. Αλλά εγώ αυτό ένιωθα εκείνη τη στιγμή. Τώρα είμαι καλά, και με όρεξη να παλέψω για όλα όσα έχουμε μπροστά μας».

Τι είχε να πει για την «ατάκα» του Νεϊμάρ πως θα ξαναγίνουν συμπαίκτες; «Ας ρωτήσουν εκείνον, τι εννοούσε. Εχουμε ένα γκρουπ στο WhatsApp, με εκείνον και τον Λουίς Σουάρες. Το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξα με τον Νεϊμάρ ήταν για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ». Και για τις φήμες ότι θα ξανασμίξει με τον Πεπ Γκουαρντιόλα; «Με τον Γκουαρντιόλα μιλάμε για το πώς μας πάνε τα πράγματα, όχι για το αν θα ξαναβρεθούμε μαζί». Κι αν δεν πάει στην Παρί ή τη Σίτι, ποιος άλλος πιθανός προορισμός υπάρχει; «Πάντα ήθελα να δοκιμάσω την εμπειρία των ΗΠΑ, να ζήσω αυτό το πρωτάθλημα, τη ζωή εκεί, όμως δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί ποτέ».

Με τον Γκριεζμάν -λέει- δεν έχει κανένα πρόβλημα. «Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η σχέση μας είναι καλή. Δεν είναι αλήθεια όσα γράφτηκαν, ότι δεν ήθελα τη μεταγραφή του. Πολλές φορές πίνουμε και καφέ μαζί». Ούτε υποστηρίζει κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο πρόεδρο: «Προτιμώ να μην τοποθετηθώ, γιατί φαντάσου τι θα πουν… Δεν έχω επαφή με κανέναν, δεν σου λέω ψέματα».

Μίλησε, επίσης, για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα: «Ημουν στο σπίτι μου όταν το έμαθα. Μου έστειλε μήνυμα ο πατέρας μου. Ανοιξα την τηλεόραση και δεν μπορούσα να το πιστέψω, κανείς δεν μπορούσε. Γνωρίζαμε ότι είχε προβλήματα, όμως δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι η κηδεία μου θα είναι όπως εκείνη του Ντιέγκο. Αξιζε όλες τις τιμές που του αποδόθηκαν. Εγώ δεν σκέφτομαι τον θάνατό μου, αλλά το πώς θα μείνουν πίσω τα παιδιά και η οικογένειά μου».

Για το αν θαυμάζει άλλους αθλητές: «Πολλούς. Τον Ράφα Ναδάλ, τον Φέντερερ, τον ΛεΜπρόν… Σε όλα τα σπορ υπάρχουν αθλητές αξιοθαύμαστοι για τη δουλειά τους. Ο Κριστιάνο στο ποδόσφαιρο, επίσης».

Για την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες: «Είχα αποφασίσει να ζητήσω να φύγω, προτού αποχωρήσει εκείνος. Είναι τρελό, πάντως: διώξαμε έναν παίκτη βασικό, που είχε συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, και πήγε δωρεάν σε μια ομάδα που έχει ίδιους στόχους με τους δικούς μας».

Για όλα όσα τον ενοχλούν: το να παίζει σε άδειο γήπεδο, ή να μην μπορεί να πάει κάπου και να περάσει απαρατήρητος.

Για τη στάση που κράτησαν τα media στην περιπέτειά του με την Εφορία: «Ακόμη και στη Βαρκελώνη υπήρξαν αρκετοί που μου επιτέθηκαν – με πόνεσε αυτή η αντιμετώπιση».

Ξεκάθαρη απάντηση, όμως, στο πρωταρχικό ερώτημα, δεν έδωσε: «Δεν ξέρω αν θα φύγω, ή όχι. Θα αποφασίσω στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε, θέλω να πάρω με την Μπαρτσελόνα όσους περισσότερους τίτλους μπορώ. Ξέρω πως πολύς κόσμος ακόμη με αγαπά και θέλει να παραμείνω. Ξέρω, όμως, ότι μετά απ’ όσα έγιναν, υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκέφτονται έτσι. Αν φύγω, αυτό πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω στην πόλη και να δουλέψω στον σύλλογο. Οχι ως προπονητής αλλά, ίσως, ως τεχνικός διευθυντής».

Στη διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε πως η Αντονέλα -η σύζυγός του- τον συμβούλευσε να ζητήσει τη βοήθεια ενός ψυχολόγου. «Επρεπε να το είχα κάνει, όμως είμαι πολύ κουμπωμένος ως χαρακτήρας». Βρίσκεται σε τρομερό αδιέξοδο. Φάνηκε να λέει την αλήθεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...