406
To ζεύγος Ζελένσκι σε μία σπάνια κοινή τηλεοπτική συνέντευξη | CreativeProtagon/Телеканал ICTV

Το «ρομαντικό ραντεβού» του ζεύγους Ζελένσκι μπροστά στις κάμερες

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 13:46
To ζεύγος Ζελένσκι σε μία σπάνια κοινή τηλεοπτική συνέντευξη
|CreativeProtagon/Телеканал ICTV

Το «ρομαντικό ραντεβού» του ζεύγους Ζελένσκι μπροστά στις κάμερες

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 13:46

Σε μία σπάνια κοινή τους τηλεοπτική συνέντευξη, το ζεύγος Ζελένσκι περιέγραψε πώς ο πόλεμος έχει επηρεάσει τη ζωή τους και πώς έχει «διαλύσει» την οικογένειά τους, όπως εκατομμύρια άλλες στην Ουκρανία.

Η Πρώτη Κυρία, Ολένα Ζελένσκα, που έχει δύο παιδιά με τον ουκρανό πρόεδρο, είπε ότι τους πρώτους 2,5 μήνες του πολέμου δεν είχε δει καθόλου τον σύζυγό της και τελευταία τον βλέπει λίγο συχνότερα.

Η βασική επικοινωνία τους γίνεται μέσω τηλεφώνου, όπως είπε. «Η οικογένειά μας διαλύθηκε, όπως όλες οι ουκρανικές οικογένειες. Ζει στη δουλειά του. Δεν τον είδαμε καθόλου για 2,5 μήνες», δήλωσε στην κάμερα η ίδια.

«Μπορούμε να πούμε ότι ο πόλεμος έχει πάρει μακριά τον σύζυγό σας», της είπε η δημοσιογράφος του ουκρανικού καναλιού ICTV.

«Κανείς δεν παίρνει τον άντρα μου μακριά μου, ούτε ο πόλεμος», απάντησε γελώντας η Ζελένσκα και τόνισε ότι νιώθει ευγνώμων για τη συνέντευξη –η οποία κράτησε μία ώρα– επειδή βρέθηκε ευκαιρία να είναι επιτέλους μαζί.

«Ενα ρομαντικό ραντεβού στον αέρα», είπε χαρακτηριστικά ο ουκρανός πρόεδρος.

Η Ζελένσκα είπε ότι θυμάται το πρωινό της 24ης Φεβρουαρίου, να ξυπνά πολύ νωρίς από περίεργους θορύβους έξω από το παράθυρό της και να μη βρίσκει δίπλα της τον σύζυγό της, ο οποίος ντυνόταν στο διπλανό δωμάτιο. Πήγε και τον βρήκε και αυτός της είπε: «ξεκίνησε», αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή που είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα. Αμέσως έφυγε για το προεδρικό γραφείο και τον είδε ξανά ύστερα από 2,5 μήνες. Η ίδια είπε πως εκείνη την ώρα ένιωσε «τρομαγμένη και χαμένη». «Αμέσως καταλάβαμε ότι η ζωή μας άλλαξε για πάντα και τώρα ζούμε για τη στιγμή που θα βγει και θα πει ότι ο πόλεμος τελείωσε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, είπε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει πως όταν τελειώσει ο πόλεμος, θα μπορέσει να εργαστεί για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ουκρανία, όπως η διαφορά στις αμοιβές ανδρών και γυναικών. «Μετά τη νίκη, θα θυμόμαστε τον ηρωισμό των γυναικών της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ηταν η δεύτερη φορά που εμφανίστηκαν μαζί στην τηλεόραση ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η Ολένα Ζελένσκα.

Στην αρχή του πολέμου, η Ζελένσκα είχε πει ότι ο «στόχος νούμερο ένα» των Ρώσων ήταν ο ουκρανός πρόεδρος και ο «στόχος νούμερο δύο» η οικογένειά του. Η φρουρά του προέδρου μετέφερε την ίδια και τα παιδιά τους σε ασφαλές σημείο, όπου πέρασαν το πρώτο διάστημα των συγκρούσεων.

Η 44χρονη Ζελένσκα, που είναι σεναριογράφος, πρόσφατα συναντήθηκε με την Τζιλ Μπάιντεν σε ουκρανικό έδαφος, στα σύνορα με τη Σλοβακία, σε μία συμβολική επίσκεψη στήριξης της Ουκρανίας από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...