281
Μία μεγάλη οθόνη σε εμπορικό κέντρο του Πεκίνου προβάλει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΙ Τζινπίνγκ | REUTERS/Florence Lo

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σι: Η Κίνα θα γίνει παγκόσμια ηγέτιδα το 2049

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 17:22
Μία μεγάλη οθόνη σε εμπορικό κέντρο του Πεκίνου προβάλει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΙ Τζινπίνγκ
|REUTERS/Florence Lo

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σι: Η Κίνα θα γίνει παγκόσμια ηγέτιδα το 2049

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 17:22

Μπορεί η κινεζική Πρωτοχρονιά να γιορτάζεται τον Φεβρουάριο, αλλά ο Σι Τζινπίνγκ τήρησε τις παραδόσεις των υπόλοιπων ηγετών του πλανήτη, μεταδίδοντας το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στον κινεζικό λαό.

Ο κινέζος πρόεδρος τόνισε τη σημασία τη σημασία των «στρατηγικών στόχων» και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί για «ενδεχόμενους κινδύνους» στο μακροπρόθεσμο όραμα του Κομμουνιστικού Κόμματος να καταστήσει την Κίνα παγκόσμια δύναμη.

Ο Σι είχε πει το 2021 πως η Κίνα πέτυχε τον στόχο της να οικοδομήσει μια «αρκετά εύπορη» κοινωνία, «ένα ορόσημο στον δρόμο για να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα το 2049», κατά την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

«Πρέπει πάντοτε να διατηρούμε μια μακροπρόθεσμη προοπτική, να παραμείνουμε προσεκτικοί για ενδεχόμενους κινδύνους, να διατηρήσουμε τη στρατηγική εστίαση και αποφασιστικότητα και να φθάσουμε το μεγάλο και υψηλό. ενώ αντιμετωπίζουμε το λεπτό και μικρό», ανέφερε ο Σι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η Κίνα εστιάζει στις «επιτυχίες» του παρελθόντος και του παρόντος, περιλαμβανομένης της διαχείρισης της πανδημίας, καθώς η οικονομία της έχασε τη δύναμή της παρά την ανάκαμψη και ενώ οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έφθασαν σε νέο χαμηλό επίπεδο.

Ο Σι είπε πως «η πλήρης επανένωση της πατρίδας είναι μια προσδοκία που μοιράζονται άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των Στενών της Ταΐβάν», αναφερόμενος στην αυτοκυβέρνητη Ταϊβάν την οποία η Κίνα θεωρεί «ιερό» έδαφος.

«Ελπίζω ειλικρινά πως όλοι οι γιοι και οι θυγατέρες του κινεζικού έθνους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα λαμπρότερο μέλλον για το έθνος μας», είπε.

Ο κινέζος πρόεδρος τόνισε επίσης τη σημασία της σταθερότητας στην πρώην βρετανική αποικία του Χονγκ Κονγκ και του πρώην πορτογαλικού θύλακα του Μακάου, που επέστρεψαν στην Κίνα το 1997 και το 1999 αντίστοιχα.

Τέλος, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, ο Σι δεν αναφέρθηκε στο ΑΕΠ της Κίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...