470
Η χήρα του Στιβ Τζομπς, Λορίν, μόλις απέκτησε μια πανάκριβη έπαυλη στο Pacific Heights | CreativeProtagon

Το πιο ακριβό σπίτι του Σαν Φρανσίσκο, ποια το αγόρασε

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 16:00
Η χήρα του Στιβ Τζομπς, Λορίν, μόλις απέκτησε μια πανάκριβη έπαυλη στο Pacific Heights
|CreativeProtagon

Το πιο ακριβό σπίτι του Σαν Φρανσίσκο, ποια το αγόρασε

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 16:00

Η δισεκατομμυριούχος χήρα του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, αγόρασε το πιο ακριβό σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο, επενδύοντας περίπου 70 εκατ. δολάρια σε μια έπαυλη με εκπληκτική θέα στη γέφυρα Golden Gate. Για την ακρίβεια, πλήρωσε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ως τώρα για αγορά σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς, γράφουν οι βρετανικοί Times, αγόρασε το σπίτι στο Pacific Heights, μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές στην Καλιφόρνια, «χτυπώντας» το πριν καν βγει στην αγορά.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του σπιτιού ήταν η Σλόαν Λίντερμαν Μπάρνετ, κόρη δισεκατομμυριούχου, και ο Ρότζερ Μπάρνετ, ο οποίος διευθύνει μεγάλη εταιρεία συμπληρωμάτων υγείας.

Το ζευγάρι είχε αγοράσει το σπίτι 33 εκατ. δολάρια, το 2011, και λέγεται ότι είχε αρχικά στοχεύσει σε τιμή πώησης 100 εκατ. δολαρίων πριν συμφωνήσει να το πουλήσει στην Πάουελ Τζομπς.

Το σπίτι κατασκευάστηκε το 1916 και βρίσκεται δίπλα σε ένα ακίνητο που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο λογισμικού Λάρι Ελισον. Ο σερ Τζόναθαν Αϊβ, ο βρετανοαμερικανός σχεδιαστής, που είναι υπεύθυνος για μερικά από τα πιο διάσημα προϊόντα της Apple, έχει επίσης ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.

Επειδή η πώληση έγινε χωρίς μεσίτη, δεν κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού. Ωστόσο, το ακίνητο παρουσιάστηκε στο Architectural Digest το 2020, όταν χαρακτηρίστηκε ως «το πιο όμορφο σπίτι στην Αμερική».

Το περιοδικό ανέφερε ότι οι Μπάρνετ έκαναν εκτεταμένες εργασίες στο ακίνητο, το οποίο είχε εμβαδό περίπου 1.600 τετραγωνικά μέτρα όταν το απέκτησαν.

Στο δημοσίευμα του 2020, το σπίτι περιγράφηκε ως «ένα παλάτι της ισπανικής Αναγέννησης, τυλιγμένο γύρω από μια διώροφη αυλή που στέφεται από μια τεράστια γυάλινη οροφή». Εχει θέα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και στο νησί Αλκατράζ, καθώς και στη διάσημη γέφυρα που συνδέει την πόλη με την κομητεία Μάριν.

Ωστόσο, το δημοσίευμα του περιοδικού προκάλεσε και κάποιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Η Washington Post ανέφερε ότι το άρθρο περιελάμβανε αλλοιωμένες εικόνες από το εσωτερικό του ακινήτου, από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί κάποια κλεμμένα αρχαία αντικείμενα από την Καμπότζη.

Η Λορίν Πάουελ, 60 ετών σήμερα, παντρεύτηκε τον Στιβ Τζομπς το 1991. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος, φτασμένος επιχειρηματίας ήδη, έδωσε μια διάλεξη στη σχολή επιχειρήσεων του Στάνφορντ, όπου εκείνη ήταν φοιτήτρια. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά. Ο Τζομπς πέθανε το 2011, σε ηλικία 56 ετών, από καρκίνο στο πάγκρεας.

Το Σαν Φρανσίσκο έχει μια από τις ακριβότερες αγορές ακινήτων στις ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης σπιτιού στην πόλη σημειώθηκε το 2021, όταν ένα άλλο σπίτι που επίσης βρίσκεται στο Pacific Heights, πουλήθηκε για 43,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Τον περασμένο μήνα η Πάουελ Τζομπς πλήρωσε 94 εκατομμύρια δολάρια για ένα ακίνητο μπροστά στον ωκεανό, στο Μαλιμπού, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ένα ακίνητο που είχε ήδη.

Ωστόσο, αυτό το ποσό είναι πολύ μικρό για να σημειώσει ρεκόρ στην Καλιφόρνια. Το πιο ακριβό σπίτι της πολιτείας πουλήθηκε τον Ιούνιο, όταν ο ιδρυτής της μάρκας γυαλιών ηλίου Oakley πούλησε την έπαυλή του στο Μαλιμπού για 210 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...