547
Ο Σκοτ Μπρέι, υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, δείχνει τα UFO στην επιτροπή του Κογκρέσου | REUTERS/Joey Roulette

To Πεντάγωνο αποκαλύπτει: Εχουμε καταγράψει περισσότερα από 400 UFO

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 15:16
Ο Σκοτ Μπρέι, υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, δείχνει τα UFO στην επιτροπή του Κογκρέσου
|REUTERS/Joey Roulette

To Πεντάγωνο αποκαλύπτει: Εχουμε καταγράψει περισσότερα από 400 UFO

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 15:16

Σε 11 περιπτώσεις τα τελευταία 18 χρόνια, πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ κόντεψαν να συγκρουστούν με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, τα γνωστά UFO.

Δεν είναι ατάκα από χολιγουντιανή υπερπαραγωγή επιστημονικής φαντασίας, αλλά από επίσημη ακρόαση αξιωματούχων του Πενταγώνου στο Κογκρέσο.

Ηταν η πρώτη δημόσια ακροαματική διαδικασία του είδους εδώ και 50 χρόνια, κατά την οποία οι επικεφαλής υπηρεσιών πληροφοριών αποκάλυψαν ότι έχουν καταγραφεί 400 περιστατικά, με μαρτυρίες θέασης αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, που θεωρούνται αξιόπιστες.

Σε καμία περίπτωση, δεν έχουν βρεθεί ενδείξεις ότι πρόκειται για εξωγήινα αντικείμενα, τόνισαν οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, όμως σημείωσαν ότι όλα τα περιστατικά διερευνώνται διεξοδικά και δεν πρόκειται να διστάσουν να προχωρήσουν την έρευνά τους, όπου και αν τους οδηγήσει.

Μάλιστα, επειδή τον τελευταίο χρόνο οι αξιωματούχοι έχουν ενθαρρύνει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων να μην κρύβουν τέτοια περιστατικά, οι αναφορές έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Ο Σκοτ Μπρέι, υποδιευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, κατέθεσε στην επιτροπή του Κογκρέσου ότι αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει ιπτάμενα αντικείμενα που δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε από τα στοιχεία των ραντάρ.

Εδειξε μάλιστα ένα σχετικό βίντεο, όπου φαίνεται ένα αστραφτερό, σφαιρικό αντικείμενο να περνά με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το πιλοτήριο ενός F-18.

«Δεν έχουμε καμία εξήγηση για το τι είναι αυτό το αντικείμενο», είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχουν σημειωθεί συγκρούσεις αεροσκαφών με UFO, αλλά σε 11 περιπτώσεις, αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή.

Ολα τα περιστατικά που αναφέρονται στο Πεντάγωνο διερευνώνται, και μερικές φορές, οι ειδικοί βρίσκουν την απάντηση με αξιόπιστα στοιχεία. Μία από αυτές αφορά πράσινα αντικείμενα στο σχήμα της πυραμίδας, τα οποία εθεάθησαν πάνω από το καταδρομικό «USS Russel», έξω από τις ακτές της Καλιφόρνιας, τον Ιούλιο του 2019. Το βίντεο διάρκειας 18 δευτερολέπτων έγινε viral και ενθουσίασε τους «κυνηγούς UFO».

«Πλέον, είμαστε σίγουροι ότι ήταν drones που πετούσαν στην περιοχή», είπε ο Μπρέι και πρόσθεσε ότι οι αναφορές θέασης είναι συχνές και συνεχείς. «Πρόσφατα, έλαβα ένα τηλεφώνημα σε ειδική γραμμή από έναν ανώτερο πιλότο του Ναυτικού με περισσότερες από 2.000 ώρες πτήσης. Με πήρε ο ίδιος από το πιλοτήριο για να μου πει τι είχε δει πριν από λίγο».

Το 2021, η Αβριλ Χέινς, η επικεφαλής όλων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, δημοσιοποίησε την έκθεση για τα UFO, η οποία ανέφερε 144 περιστατικά από το 2004. Μέσα σε ένα χρόνο, έχουν φτάσει τα 400, επειδή οι αρχές ενθάρρυναν τους στρατιωτικούς «να μιλήσουν ελεύθερα».

Το Πεντάγωνο μάλιστα, ίδρυσε μία νέα ομάδα ειδικά για τα UFO, η οποία έχει το «ελεύθερο» να ελέγχει αν τα ιπτάμενα αντικείμενα είναι μέρος κάποιου μυστικού προγράμματος νέων όπλων που δοκιμάζουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ομάδα συνεργάζεται επίσης με τη NASA και διαθέτει ειδικούς που αποσπάστηκαν από το Διαστημικό Σώμα των ΗΠΑ, όπως και με φυσικούς, μετεωρολόγους και άλλες ειδικότητες, ακόμα και μεταλλουργούς.

Ο Μπρέι επεσήμανε ότι δεν έχει βρεθεί κάποια ένδειξη για εξωγήινη προέλευση των αντικειμένων ούτε υπήρξε επικοινωνία με κάποιο από αυτά.

Στη διάρκεια της ακρόασης, ο Αντρέ Κάρσον, πρόεδρος της επιτροπής του Κογκρέσου, είπε ότι ενδεχομένως οι αρμόδιοι να κρύβουν πράγματα από τους βουλευτές και το κοινό και να δημοσιοποιούν μόνο «ανώδυνα» περιστατικά.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, του απάντησε ο Ρόναλντ Μάουλτρι, υφυπουργός Αμυνας, αρμόδιος για θέματα Πληροφοριών και Εθνικής Ασφαλείας, που δηλώνει λάτρης της επιστημονικής φαντασίας: «Εχουμε και εμείς την περιέργεια να μάθουμε, τις δικές μας ερωτήσεις. Θέλουμε όσο και εσείς να μάθουμε τι υπάρχει εκεί έξω. Μας ρωτάει σχετικά και η οικογένειά μας, μας ρωτάνε πολλοί μέρα και νύχτα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...