343
Οπαδοί του Τραμπ εισβάλλουν στο Καπιτώλιο στις 6 του περασμένου Ιανουαρίου. Πλέον ο συντονισμός τους είναι εφικτός από ένα νέο smartphone με ακροδεξιά apps | EPA/WILL OLIVER

Το «πατριωτικό τηλέφωνο» των τραμπιστών είναι… κινεζικό!

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 18:30
Οπαδοί του Τραμπ εισβάλλουν στο Καπιτώλιο στις 6 του περασμένου Ιανουαρίου. Πλέον ο συντονισμός τους είναι εφικτός από ένα νέο smartphone με ακροδεξιά apps
|EPA/WILL OLIVER

Το «πατριωτικό τηλέφωνο» των τραμπιστών είναι… κινεζικό!

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 18:30

Υστερα από τον πάγο διαρκείας που έβαλε το Twitter στον προηγούμενο αμερικανό πρόεδρο για «μηνύματα βίας», ύστερα και από την κίνηση της Google, προεκλογικά, να καταργήσει την εφαρμογή Parler από το Play Store, λόγω του ανεξέλεγκτου περιεχομένου αυτού του Μέσου (όλοι τους φανατικοί τραμπιστές), η αμερικανική ακροδεξιά διάλεξε ένα ασφαλές κινητό τηλέφωνο να κάνει τη δουλειά της. Της το προσέφερε κάποιος Ερικ Φίνμαν που αυτοαποκαλείται «εκατομμυριούχος bitcoin».

Ο εν λόγω πλασάρισε το κινητό Freedom Phone σαν συσκευή «προστασίας του λόγου από τις επιθέσεις της Big Tech». Δηλαδή το μηχάνημά του προσφέρει σύνδεση με όλες τις «απαγορευμένες εφαρμογές» των ακροδεξιών. Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι το τηλέφωνο του Φίνμαν, που η αγορά του κοστίζει 499 δολάρια, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα αν κριθεί από… εθνική σκοπιά: είναι κινεζικό. Η νέα εταιρεία smartphone ομνύει στις παραδοσιακές αμερικανικές αξίες, ωστόσο προμηθεύεται το εμπόρευμα από την κατασκευάστρια Umidigi, εδρεύουσα στο Σεντζέν!

Αν κριθεί από εμπορική σκοπιά, το τηλέφωνο των τραμπιστών έχει ένα δεύτερο μειονέκτημα, ακόμη μεγαλύτερο: η προαναφερθείσα τιμή πώλησής του στις ΗΠΑ είναι πανάκριβη, αφού το ορίτζιναλ κινεζικό προϊόν, που ονομάζεται Umidigi A9 Pro και είναι μάλλον πανομοιότυπο με το Freedom Phone, κοστίζει μόνο 179,99 αν αγοραστεί μέσω Amazon! Πρόκειται για φάρσα, αλλά με προοπτικές μπάζας.

Το νέο κινητό κινεζικής προέλευσης που απευθύνεται σε ακροδεξιούς Αμερικανούς διαθέτει apps για σύνδεση με τα πλέον φιλικά στον Τραμπ σόσιαλ μίντια και σάιτ

Διάφοροι που κινούνται ακόμη δεξιότερα και από τον Τραμπ, o διατελέσας σύμβουλός του Ρότζερ Στόουν λόγου χάρη, ή ο μαύρος(!) ακροδεξιός ακτιβιστής Αλι Αλεξάντερ,  διαφημίζουν το καινούργιο smartphone ως μέσον που θα διασφαλίσει την επιστροφή της Ακροδεξιάς στο πολιτικό προσκήνιο των ΗΠΑ. Στο τηλέφωνο έχει δοθεί και το όνομα Maga Phone. Επιτρέπει τη σύνδεση με τα βαμμένα τραμπικά σόσιαλ μίντια Parler, Rumble, αλλά και με τα σάιτ One America News και Newsmax.

Οταν μαθεύτηκε η κομπίνα με την υπερτίμηση του κινεζικού τηλεφώνου, ο Φίνμαν μάλλον συσκότισε την κατάσταση. Το καπέλο το προσπέρασε και μίλησε γενικώς περί βελτιωμένων δυνατοτήτων και περισσότερης μνήμης, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει τις ακριβείς προδιαγραφές του τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...