538
Ο νέος γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, συνταγματολόγος και λέκτορας της Οξφόρδης, Παναγιώτης Δουδωνής | kinimaallagis.gr

H Χαριλάου Τρικούπη «μαζεύει» τις εντυπώσεις ότι έστριψε προς ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 13:37
Ο νέος γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, συνταγματολόγος και λέκτορας της Οξφόρδης, Παναγιώτης Δουδωνής
|kinimaallagis.gr

H Χαριλάου Τρικούπη «μαζεύει» τις εντυπώσεις ότι έστριψε προς ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 13:37

Σε μια εμφανή προσπάθεια να διαχειριστεί τις εντυπώσεις που προκάλεσε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή, βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη καθώς η ερμηνεία ότι ο αρχηγός του κόμματος άνοιξε εμμέσως πλην σαφώς την πόρτα της μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε πρόβλημα στην εσωτερική πυξίδα της παράταξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Τετάρτης, με δύο του παρουσίες σε μέσα ενημέρωσης –στον ΑΝΤ1 και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ– ο νέος γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του εμμένει στην αυτόνομη πορεία.

Οι δηλώσεις του κ. Δουδωνή, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ διανεμήθηκαν και με σχετικό δελτίο Τύπου από την Χαριλάου Τρικούπη, από το οποίο ξεχώριζε στον τίτλο το εξής απόσπασμα: «Εχουμε αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός».

Οι επισημάνσεις αυτές ήλθαν τρεις ημέρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος την Κυριακή. Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε σε αγώνα για να υπάρξει «ένα ποτάμι σύγχρονων προοδευτικών ιδεών, που θα ανατρέψει κατεστημένα. Που θα στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και θα δημιουργήσει μία προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή. Με πρωταγωνιστή τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης. Μια κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει τίποτα την περιπέτεια Τσίπρα – Καμμένου».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δουδωνής την Τετάρτη ρωτήθηκε αν άλλαξε εκλογική στρατηγική το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες, καθώς οι αναφορές του κ. Ανδρουλάκη ερμηνεύτηκαν ως προανάκρουσμα για τη συνεργασία του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που δεν υπάρχει πλέον στο κάδρο ο κ. Καμμένος ως πιθανός εταίρος του κ. Τσίπρα.

Απαντώντας ο κ. Δουδωνής διέψευσε ότι άλλαξε η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ: «Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Εχουμε μια αυτόνομη πορεία. Ποιος είναι ο σκοπός κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης από καταβολής κόσμου; Να στείλει την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση. Είναι τελείως παράλογο να βγαίνει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και να λέει: “Ψηφίστε μας για να μείνει η κυβέρνηση στην εξουσία”. Αρα είναι κάτι συμφυές με την λειτουργία της δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης» τόνισε αρχικά ο συνταγματολόγος και λέκτορας της Οξφόρδης —και πλέον ένας εκ των στενών συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη.

«Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση, την οποία και δεν αλλάζουμε. Την έχει επανειλημμένα εκφράσει ο πρόεδρός μας που είναι η εξής: Θα μιλήσουμε προγραμματικά στους Ελληνες πολίτες , γι’ αυτό και την Κυριακή δυο σπουδαίες προσωπικότητες, ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Ηλίας Κικίλιας παρουσίασαν το πρόγραμμα και το ιδεολογικό μας προοίμιο. Αυτό θα καταθέσουμε στους Ελληνες πολίτες και θα συζητήσουμε» σημείωσε επίσης ο κ. Δουδωνής, αναφερόμενος στην εκδήλωση της Κυριακής για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Η ισοπέδωση ευνοεί τα άκρα

Σχετικά με το Qatargate και την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Δουδωνής επισήμανε ότι «το εν λόγω σκάνδαλο πλήττει το πολιτικό σύστημα καθώς καλλιεργεί μια ισοπεδωτική λογική, στην οποία μόνο τα άκρα θα επωφεληθούν και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να δράσουμε ως πολιτικό σύστημα θωρακίζοντας την ευστάθεια και την ηθική».

Στάθηκε επίσης στην πρόταση που κατέθεσε την Τετάρτη ο κ. Ανδρουλάκης στο Στρασβούργο για τη σύσταση επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες στο Ευρωκοινοβούλιο και την απαγόρευση στους ευρωβουλευτές να εργάζονται ως λομπίστες μετά το πέρας της θητείας τους.

Στη δε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, o κ. Δουδωνής υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προχώρησε στη διαγραφή της κυρίας Καϊλή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...