213
Αποψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (φωτογραφία αρχείου) | UN

Το Παρίσι θέτει το θέμα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 16:50
Αποψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (φωτογραφία αρχείου)
|UN

Το Παρίσι θέτει το θέμα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 16:50

Η Γαλλία, η οποία ασκεί αυτό τον μήνα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κάνει έκκληση για τον πλήρη σεβασμό των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου και θα αναφερθεί σε αυτό το θέμα στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του γάλλου ΥΠΕΞ, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, με τον κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Λε Ντριάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες με τον Χριστοδουλίδη, ύστερα από αίτημα του τελευταίου, και του εξέφρασε τη στήριξή του μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο βόρειο, κατεχόμενο, τμήμα της Κύπρου.

Προστίθεται ότι η Γαλλία «εκφράζει έντονα τη λύπη της για αυτή τη μονομερή και μη συγκροτημένη δράση που αποτελεί πρόκληση και εμποδίζει την αποκατάσταση της αναγκαίας εμπιστοσύνης για επείγουσα επανέναρξη διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη και διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού».

Τέλος, αναφέρεται ότι η Γαλλία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, το οποίο βασίζεται πάνω σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που παρέχει στις δυο κοινότητες πλήρη εγγύηση για την πολιτική τους ισότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...