342
Το μαντίλι κρύβει τα χαρακτηριστικά της αλλά αποκαλύπτει ένα σαρδόνιο χαμόγελο – οι Ουκρανοί επιστρατεύουν το χιούμορ για να πάρουν θάρρος και για να ξεχαστούν | REUTERS/Jorge Silva

Το ουκρανικό χιούμορ που σκοτώνει τους Ρώσους

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 15:19
Το μαντίλι κρύβει τα χαρακτηριστικά της αλλά αποκαλύπτει ένα σαρδόνιο χαμόγελο – οι Ουκρανοί επιστρατεύουν το χιούμορ για να πάρουν θάρρος και για να ξεχαστούν
|REUTERS/Jorge Silva

Το ουκρανικό χιούμορ που σκοτώνει τους Ρώσους

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 15:19

Η δύναμη του γέλιου βοηθάει τους Ουκρανούς αυτές τις δύσκολες ώρες, έγραψε στο Atlantic η Βερόνικα Μελκοζέροβα, μία δημοσιογράφος που εξακολουθεί να ζει στο Κίεβο και η κανονική δουλειά της είναι στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα New Voice of Ukraine.

Στο κομμάτι που έστειλε στο αμερικανικό Μέσο, η Ουκρανή μετέφερε το ιλαρό κλίμα που δημιουργήθηκε σε ένα καταφύγιο «στο τέλος του Απριλίου, μερικές ημέρες αφότου ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο». Γέλασε πολύ και η ίδια τότε, όπως εξομολογήθηκε, επειδή εκεί κάτω διάφοροι κωμικοί έλεγαν αστεία για να ξεχνάει ο κόσμος τον πόνο του.

Λόγου χάρη, μία κοπέλα είπε ότι μαλώνει με τη μάνα της, η οποία την πιέζει να έχει καθαρό το δωμάτιό της. Για ποιον λόγο; Επειδή κάποιος ρωσικός πύραυλος ενδέχεται να χτυπήσει το διαμέρισμα, να γκρεμίσει τον τοίχο και μετά να δουν όλοι οι γείτονες την ακαταστασία του δωματίου…

Ουκρανικό χιούμορ, που έπιασε πολλούς εκεί κάτω σημείωσε η Μελκοζέροβα. «Ξέσπασα στα γέλια. Οπως και άλλοι άνθρωποι δίπλα μου. Για μια στιγμή ξεχάσαμε τον φόβο. Ενιωσα τόσο δυνατή!»

Στο μετρό του Κιέβου, σε ένα σημείο όπου μέχρι πρότινος υπήρχε κουζίνα εκστρατείας για ξεσπιτωμένους των βομβαρδισμών, τώρα ο κόσμος κατεβαίνει για να γελάσει κομμάτι.

Να και το μαύρο χιούμορ κάποιου άλλου κωμικού: «Ξέρετε γιατί οι ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι οι ρώσοι στρατιώτες είναι ανεγκέφαλοι; Διότι η σφαίρα μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο».

Μα, είναι σοβαρά πράγματα αυτά, θα μπορούσε κάποιος να αντιτάξει. Η απάντηση έρχεται αβίαστη από το πληκτρολόγιο της ουκρανής δημοσιογράφου: «Σε τελική ανάλυση, εμείς οι Ουκρανοί έχουμε εκλέξει έναν κωμικό για πρόεδρο».

Και θύμισε ότι και ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας μια χαρά χιούμορ έκανε όταν βυθίστηκε από ουκρανικούς πυραύλους το ρωσικό καταδρομικό «Μοσκβά». Είχε γράψει τότε στο Twitter ο υπουργός: «Να που φτιάξαμε άλλο ένα μέρος για καταδύσεις».

Το καλύτερο, κατά τη γνώμη της Μελκοζέροβα, αστείο το άφησε για το τέλος της ιστορίας της: «Είπε κάποιος τα εξής» έγραψε. «Η Ουκρανία σήμερα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για όσους θέλουν να γίνουν κωμικοί. Οι αμερικανοί κωμικοί γίνονται αστέρες στην τηλεόραση, αλλά οι ουκρανοί κωμικοί μπορούν να καταστρέψουν τη Ρωσία»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...