425
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης μίλησε στη Βουλή για βαριά πρόκληση | CreativeProtagon

Το νέο παλάτι του Ερντογάν ξεσηκώνει θύελλα στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 15:03
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης μίλησε στη Βουλή για βαριά πρόκληση
|CreativeProtagon

Το νέο παλάτι του Ερντογάν ξεσηκώνει θύελλα στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 15:03

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στην Τουρκία της οικονομικής δυσπραγίας, της κρίσης και της ανεργίας, η υπόθεση του πολυτελούς θερέτρου του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Το νέο παλάτι του Ερντογάν έχει κατασκευαστεί εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο μόλις πριν από δύο ημέρες ο αρχιτέκτονας, ενδεχομένως για να περηφανευτεί για το έργο του, έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του συγκροτήματος με τα 300 δωμάτια, τις πισίνες και την ιδιωτική παραλία.

Το… εξοχικό του Ερντογάν διαθέτει φυσικά, πέρα από τα 300 δωμάτια, ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και πυρά από την αντιπολίτευση, ωστόσο στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.

Φωτογραφίες από το εξοχικό του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα έδειξε και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού, μιλώντας στη Βουλή για τα μέτρα λιτότητας στο Δημόσιο και για τα παιδιά που πάνε νηστικά για ύπνο στην Τουρκία.

«Αυτή είναι η εγκύκλιος εξοικονόμησης πόρων που δημοσίευσε ο Ερντογάν. Ένα νέο παλάτι! Βγάζει τέτοιες οδηγίες αλλά εξαιρεί τον εαυτό του. Γίνε παράδειγμα για το λαό σου. Έχει 13 αεροσκάφη, έχει στόλο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Χάνουμε τα λογικά μας. Τα παιδιά στη χώρα πάνε να κοιμηθούνε πεινασμένα, κοιτάξτε το κέφι που έχει ο πρόεδρος» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου.

H έπαυλη εκτείνεται σε έκταση 85.000 τ.μ.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι την εξοχική κατοικία του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα θα την ζήλευε και ο πιο ισχυρός μεγιστάνας του κόσμου.

Το όλο συγκρότημα αποτελείται από πέντε συνολικά κτίρια τα οποία εκτείνονται σε μία επιφάνεια συνολικού μεγέθους 85.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η συνολική αξία του συγκροτήματος, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα του αρχιτέκτονα που ανέλαβε το σχεδιασμό του, φτάνει στα 640 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή κάτι περισσότερο από 73 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός των άλλων διαθέτει ιδιωτική παραλία, πισίνα, ακόμα και αίθουσες συνεδριάσεων σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο γεγονός και ο Ερντογάν δεν προλαβαίνει να μετακινηθεί στην Αγκυρα.

Τα σχέδια του Okluk State Guest House, του Προεδρικού Κρατικού Ξενώνα, όπως ονομάστηκε, ανέβασε στον λογαριασμό του ο αρχιτέκτονας Σεφίκ Μπιρκίγιε, ο οποίος σχεδίασε το κτιριακό σύμπλεγμα με την παραλία, που δημιουργήθηκε με μπάζα, και περιλαμβάνει μπάνγκαλοους.

Πίσω από τον αρχιτέκτονα αυτόν βρίσκεται η Rönesans Holding, που έχτισε και το «Λευκό Παλάτι» στην Άγκυρα. Ολα αυτά, την ώρα που κατασκευάζεται και τρίτο προεδρικό παλάτι για τον Ερντογάν, στην Αχλάτ, στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...