Ενα από τα πιο καυτά ονόματα αυτή τη στιγμή στη Συρία ανήκει στο πρόσωπο που εδώ και μήνες βομβαρδίζει τη χώρα!
Οπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος έχει παρατηρηθεί ένα νέο τρεντ στη χώρα. Οι οικογένειες ονομάζουν «Πούτιν» τα μωρά τους θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον ρώσο πρόεδρο και τη στήριξη που προσφέρει –με βομβαρδισμούς- στο συριακό καθεστώς.
Ο ρωσικός στρατός συμμετέχει τους τελευταίους μήνες στις επιχειρήσεις που εξαπολύει η συριακή κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ανακαταλάβει τον έλεγχο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χαλέπι. Και ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο άνθρωπος που μεσολάβησε ώστε να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όταν αποδείχθηκε ότι ο συριακός στρατός πραγματοποίησε μία πολύνεκρη επίθεση με χημικά στη χώρα, στην πόλη Γούτα, τον Αύγουστο 2013.
Τον εγγυητή του και στενό σύμμαχο, Πούτιν, έχει τιμήσει με τον τρόπο του και ο Μπασάρ Αλ Ασαντ. Ο άνθρωπος που επιμένει να κυβερνά μία χώρα που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο τα τελευταία έξι χρόνια έκανε τα Ρωσικά δεύτερη γλώσσα στη Συρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον σύρο πρεσβευτή στη Μόσχα, Ριγιάντ Χαντάντ, ο σύρος πρόεδρος έδωσε την εντολή να κατασκευαστεί ρωσικό σχολείο κοντά στη Δαμασκό.
«Η απόφαση του Ασαντ να επισημοποιηθούν τα Ρωσικά ως δεύτερη γλώσσα στη χώρα είναι ένα σύμβολο της ευγνωμοσύνης προς τους ρώσους πολίτες για τη στήριξή τους στους Σύρους», είπε ο πρεσβευτής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Για τον ίδιο λόγο αποκαλούν τους γιους τους κάποιες οικογένειες ‘Πούτιν’», πρόσθεσε ο ίδιος. Βέβαια το όνομα που για κάποιους Σύρους τιμάται, για άλλους -τους αντάρτες, τους αντιπολιτευόμενους, τους τραυματίες που δέχονται επιθέσεις από ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα- είναι κατάρα.
Αλλά δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο να γίνεται της μόδας ένα όνομα προς τιμήν κάποιου ηγέτη. Κατά τη σοβιετική περίοδο ήταν αρκετά συνηθισμένο να υιοθετείται το όνομα Βλαντίλεν, προς τιμήν του Βλαντίμιρ Ιλιτς Λένιν, ή το όνομα Ρεν ως αναφορά στη φράση revolyutsiya mirovaya, δηλαδή παγκόσμια επανάσταση.
Πιο πρόσφατα, Αλβανοί Κοσοβάροι εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους στη Βρετανία και τον ρόλο που έπαιξε μέσω του ΝΑΤΟ που βομβάρδισε τη Σερβία «για να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία» του Κοσόβου το 1999, ονομάζοντας τους γιους τους Τονιμπλέρ, προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News