507
Το πολιτικό μήνυμα που φέρνει ο «άφθαρτος» Κασσελάκης είναι μάλλον θαμπό | SOOC/ Nick Paleologos

Το «νέο» είναι παλιό: Ο Κασσελάκης επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψηφίστηκε στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 10:59
Το πολιτικό μήνυμα που φέρνει ο «άφθαρτος» Κασσελάκης είναι μάλλον θαμπό
|SOOC/ Nick Paleologos

Το «νέο» είναι παλιό: Ο Κασσελάκης επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψηφίστηκε στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 10:59

Το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να του εκφράσει την υποστήριξή του, είπε ότι «έρχονται εκπλήξεις».

Αγνωστο αν ο 35χρονος επιχειρηματίας-πολιτικός εννοούσε ότι θα κάνει ακροβατικά σε σχολεία, προτείνοντας να αγοράσει από την τσέπη του κλιματιστικά, ή με τον όρο «εκπλήξεις» προεξοφλεί τις επιτυχίες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές –μεταξύ μας, πιο εύκολο είναι το πρώτο, τα ακροβατικά, με τα οποία επιδεικνύει και ότι οι ώρες στο γυμναστήριο έπιασαν τόπο.

Αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σημειολογική έκπληξη, αν όχι παραδοξότητα: εις το όνομα του «νέου», του «καινούργιου» και του «άφθαρτου», επιστρέφει όλο το παλιό, το «βαθύ κόμμα», που υποτίθεται ότι νίκησε ο κ. Κασσελάκης: όλοι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα, από τον Παύλο Πολάκη (των αντιεμβολιαστικών παραληρημάτων και της τοξικής ρητορικής), τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τη Θεοδώρα Τζάκρη, ως τον Νίκο Παππά (του Ειδικού Δικαστηρίου), τη Δώρα Αυγέρη και τα «ορφανά» των Ανεξ. Ελλήνων (ακόμα και ο Πάνος Καμμένος επανεμφανίστηκε μέσω social media) σπεύδουν να πλαισιώσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον νέο αρχηγό.

Υπό μία έννοια, όλοι όσων η πολιτική και η ρητορεία τους αποδοκιμάστηκε στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, όχι μόνο δεν έχασαν το κόμμα αλλά το πήραν ξανά στα χέρια τους και με τρόπο απόλυτο –τώρα οι αριστερίζοντες «σκεπτικιστές» τύπου Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης, οδηγούνται στο περιθώριο, αν όχι εκτός κόμματος. Η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας, παρατήρησε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, ότι «όλο το team που τον πλαισιώνει (τον Κασσελάκη), είναι όλα παλιά στελέχη».

Ακόμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου η Εφη Αχτσιόγλου αριθμεί κάποιους προβεβλημένους υποστηρικτές –από τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, ως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο–, «τοποτηρητής» του νέου αρχηγού αναλαμβάνει ο κ. Πολάκης (ο οποίος ήταν με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη άνοιξη, αλλά ως δια μαγείας επέστρεψε πολύ πιο ισχυρός).

Σύμφωνα με το ertnews.gr, ο βουλευτής Χανίων αναμένεται να αναλάβει ως συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ με ένα αναβαθμισμένο ρόλο. Ο κ. Παππάς, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, θα παραμείνει κατά τα φαινόμενα στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η κυρία Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας, πιθανολογείται ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση της γραμματέως της ΚΟ, και ο Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής Ηλείας, να αναλάβει κοικοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τα σενάρια θέλουν τον κ. Αποστολάκη να αναλαμβάνει Τομεάρχης Αμυνας, τον προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη, να γίνεται τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Ρένα Δούρου, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών, τομεάρχη Εξωτερικών, και την Αθηνά Λινού, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών, να αναλαμβάνει τομεάρχης Υγείας (ο κ. Τσίπρας την ήθελε κάποτε, επί πανδημίας, υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής»)

Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά το ρεπορτάζ, προωθείται και η επιστροφή του Νίκου Κοτζιά, άλλοτε υπουργού Εξωτερικών και αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών στον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στις φήμες για επανενεργοποίησή του, ύστερα από 2018, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να απάντησε: «ίδωμεν». Το Mega σημείωσε πως ούτε η πλευρά του πρώην υπουργού Εξωτερικών ούτε η πλευρά του κ. Κασσελάκη διέψευσαν το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...