515
Στον λογαριασμό «Crazy Ass Moments in Italian Politics» έχουν κερδίσει θέση ο αθυρόστομος πρώην υπουργός Βιτόριο Σγκάρμπι (αριστερά), ο Ματέο Σαλβίνι και ο «αιματοβαμμένος» Μικέλε Καλβάνι | Χ@CrazyItalianPol/CreativeProtagon

Το μεγάλο ιταλικό τσίρκο των ευρωεκλογών: Πολιτικοί κυνηγούν ψήφους ακόμη και με όρκους… αίματος

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 11:52
Στον λογαριασμό «Crazy Ass Moments in Italian Politics» έχουν κερδίσει θέση ο αθυρόστομος πρώην υπουργός Βιτόριο Σγκάρμπι (αριστερά), ο Ματέο Σαλβίνι και ο «αιματοβαμμένος» Μικέλε Καλβάνι
|Χ@CrazyItalianPol/CreativeProtagon

Το μεγάλο ιταλικό τσίρκο των ευρωεκλογών: Πολιτικοί κυνηγούν ψήφους ακόμη και με όρκους… αίματος

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 11:52

Παραπονιόμαστε (δικαίως) κι εμείς για την έλλειψη πολιτικού περιεχομένου εν όψει των Ευρωεκλογών, αλλά η έκφραση «για τα πανηγύρια» αποκτά ειδική σημασία εν όψει των εκλογών της Κυριακής στην Ιταλία, όπου οι υποψήφιοι έχουν πλέον προσδώσει μια εντελώς θεατρική τροπή στην προεκλογική εκστρατεία.

Κάποιοι από αυτούς δίνουν όρκους αίματος, άλλοι προσποιούνται τους υπερήρωες, τραγουδάνε φρικτά αυτοσχέδια τζιγκλάκια και οργανώνουν χορευτικά βίντεο σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους, όπως περιγράφουν οι Times.

Παράλληλα με την όποια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πολλοί υποψήφιοι αντιμετωπίζουν τις εκλογές ως «διαγωνισμό δημοτικότητας», είπε ο Φεντερίκο Μπέτζι, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τις πιο περίεργες και ανόητες αναρτήσεις υποψηφίων στο πολυδιαβασμένο προφίλ του στο Χ, το οποίο ονομάζει «Crazy Ass Moments in Italian Politics» (Τρελές Στιγμές στην Ιταλική Πολιτική).

Οι αναλυτές λένε ότι ο φόβος της χαμηλής συμμετοχής έχει ωθήσει τους πολιτικούς να προσπαθήσουν να τραβήξουν την προσοχή των ψηφοφόρων με κάθε τρόπο. «Υπάρχει έλλειψη πολιτικού περιεχομένου, κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα τι υπάρχει στα προγράμματα των κομμάτων, πόσο μάλλον σε εκείνα των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών ομάδων», πρόσθεσε ο Μπέτζι, μιλώντας στους Times.

Οι ψηφοφόροι στην Πεσκάρα, στις ακτές της Αδριατικής, είδαν με έκπληξη έναν υποψήφιο, τον Μικέλε Καλβάνι, να κόβεται με μαχαίρι στη σκηνή σε μια προεκλογική συγκέντρωση για να δώσει όρκο αίματος ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Στην Απουλία, ο Zοζέφ Σπλέντιντο έφτιαξε μια γελοιογραφία με πρωταγωνιστή τον εαυτό του ως τον υπερήρωα «Σούπερ Σπλέντιντο» που σώζει τους Ιταλούς από αυτούς που θέλουν να τους βάλουν να τρώνε έντομα.

Ο Σπλέντιντο είναι μέλος του κόμματος της Λέγκας, του Ματέο Σαλβίνι, το οποίο στρέφεται κατά της ΕΕ, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να τρώνε γρύλους αντί για παραδοσιακό ιταλικό φαγητό.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες του γάλλου ποδοσφαιριστή Ζινεντίν Ζιντάν να ρίχνει την περίφημη κουτουλιά στον ιταλό παίκτη Μάρκο Ματεράτσι, στον τελικό του Μουντιάλ το 2006, με το σύνθημα «Λιγότερη Ευρώπη».

Ο Αντζελο Τσιόκα, επίσης υποψήφιος της Λέγκας, δημοσίευσε ένα βίντεο με τέσσερις γυναίκες να χορεύουν σε ένα τραγούδι που έχει τους στίχους, «Προστατεύστε τα προϊόντα Made in Italy, χαμηλότερα στεγαστικά δάνεια, η Τουρκία δεν πρέπει να μπει». Η Ελένα Ντονατζάν κέρδισε τα πρωτοσέλιδα της 6ης Ιουνίου ισχυριζόμενη ότι οι ρωμαιοκαθολικές Ιταλίδες που παντρεύονται μουσουλμάνους ενθαρρύνουν την τρομοκρατία.

Ο Ματέο Χαλισέι, υποψήφιος του Ριζοσπαστικού Κόμματος, προσέφερε δωρεάν διαδρομές με το αυτοκίνητό του έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini της Ρώμης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το λόμπι των οδηγών ταξί της πόλης, το οποίο αντιτίθεται στην έκδοση νέων αδειών.

Ενας κεντρώος υποψήφιος, ο Κάρλο Καλέντα, σημείωσε ότι το Forza Italia, το κόμμα που ίδρυσε ο εκλιπών πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την φωτογραφία του σε αφίσες. «Το Forza Italia είναι ένα κόμμα που σας ζητά να ψηφίσετε έναν νεκρό», είπε.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, ο συχνά αθυρόστομος πρώην υπουργός, προσέλκυσε λιγότερους από δέκα υποστηρικτές του σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σουλμόνα του Αμπρούζο και όταν κάποιος τον διέκοψε, του φώναξε «σκάσε» πριν προσθέσει την αγαπημένη του προσβολή: «Τράγε!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...