354
Από αριστερά: Τζιμ Χάκερ (Πολ Εντιγκτον) και σερ Χάμφρεϊ Απλεμπι (Νάιτζελ Χόθορν) στη σειρά «Yes, Minister». Δύο χαρακτήρες που επιστρέφουν... | BBC

Το «Μάλιστα, κύριε Υπουργέ» επιστρέφει με μια θεατρική παράσταση

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 18:27
Από αριστερά: Τζιμ Χάκερ (Πολ Εντιγκτον) και σερ Χάμφρεϊ Απλεμπι (Νάιτζελ Χόθορν) στη σειρά «Yes, Minister». Δύο χαρακτήρες που επιστρέφουν...
|BBC

Το «Μάλιστα, κύριε Υπουργέ» επιστρέφει με μια θεατρική παράσταση

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 18:27

Υστερα από σχεδόν τριάντα χρόνια, ο σερ Χάμφρεϊ Απλεμπι και ο Τζέιμς Χάκερ βγαίνουν από… τη ναφθαλίνη και συναντιούνται ξανά, για μια τελευταία φορά.

Οι δύο δημοφιλέστατοι χαρακτήρες της εξαιρετικής βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «Yes Minister», που εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα της βρετανικής διπλωματίας και των γραφειοκρατών της, θα κάνουν μια τελευταία εμφάνιση, όχι στην τηλεόραση, αλλά στο θεατρικό σανίδι, ολοκληρώνοντας το… πολιτικό saga, που στα μέσα της δεκαετίας του ’80 καθήλωνε εκατομμύρια τηλεθεατές στους δέκτες τους -ανάμεσά τους, και την ίδια τη «Σιδηρά Κυρία», Μάργκαρετ Θάτσερ, που δήλωνε οπαδός της σειράς.

Ο Απλεμπι, γενικός γραμματέας του βρετανικού υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα… μπλέξει ξανά τα μπούτια του με τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό (και μετέπειτα πρωθυπουργό) Χάκερ, σε μια σειρά που στην Ελλάδα προβλήθηκε ως «Μάλιστα, κύριε Υπουργέ».

Στη σύγχρονη θεατρική εκδοχή της ιστορίας, με τον εύγλωττο τίτλο «I’m Sorry Prime Minister I Can’t Quite Remember» (Με συγχωρείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά δεν θυμάμαι), οι δυο κεντρικοί χαρακτήρες έχουν αποσυρθεί πλέον από την πολιτική και κινούνται στον ακαδημαϊκό χώρο.

Ο Χάκερ, πλέον 80ετής πρύτανης ενός εκ των πολλών πανεπιστημίων της Οξφόρδης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις… επαναστατικές τάσεις των φοιτητών του και τότε θα καλέσει για βοήθεια (και πολύτιμες συμβουλές) τον Απλεμπι.

«Το θεατρικό εξηγεί το τι ακριβώς συμβαίνει στους ανθρώπους που τη μία στιγμή έχουν στα χέρια τους τρομερή εξουσία… και ξαφνικά την χάνουν», εξηγεί ο θεατρικός συγγραφέας Τζόναθαν Λιν στους The Times.

Τους δύο χαρακτήρες θα ενσαρκώσουν όχι οι παλιοί ηθοποιοί (ο Πολ Εντιγκτον και ο Νάιτζελ Χόθορν έχουν φύγει από τη ζωή, το 1995 και το 2001 αντίστοιχα), αλλά δυο σπουδαίοι θεατρικοί ηθοποιοί της νέας εσοδείας, ο Σάιμον Κάλοου (ως Τζέιμς Χάκερ) και ο Κλάιβ Φράνσις (ως σερ Χάμφρεϊ Απλεμπι).

Το θεατρικό θα κάνει την πρεμιέρα του στο Cambridge Arts Theatre από τις 18 έως τις 27 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια ο θίασος θα περιοδεύσει σε όλη τη Βρετανία, με στάσεις στην Οξφόρδη, το Νορθάμπτον, το Τσέλτεναμ, το Σάλφορντ κ.α.

Από αριστερά: ο Σάιμον Κάλοου ως Χάκερ και ο Κλάιβ Φράνσις ως σερ Χάμφρεϊ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...