499
Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή, τονίζεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου | INTIMEnews

Το Μαξίμου «βλέπει» τώρα κύρωση με 180 – Τι απαντά σε Καμμένο, Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2018, 13:14
Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή, τονίζεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου
|INTIMEnews

Το Μαξίμου «βλέπει» τώρα κύρωση με 180 – Τι απαντά σε Καμμένο, Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2018, 13:14

Λίγες μόλις ώρες μετά τις προειδοποιήσεις Καμμένου για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και τη συνάρτησή της με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου «να μιλήσει ο λαός», το Μαξίμου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κυρωθεί με τις ψήφους 180 βουλευτών.

Στόχος μας, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού είναι «να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή» και στο πλαίσιο αυτό «η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ό,τι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας».

Η κυβερνητική ανακοίνωση περιλαμβάνει και μία απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ύστερα από όσα άκουσε από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να ορίσει επιτέλους την ημερομηνία των εκλογών

«Ο κ. Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο», απάντησε το Μαξίμου παραπέμποντας δηκτικά στην παροιμία με το βοσκό και το λύκο: «Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…».

Αναλυτικά στην  ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τονίζεται ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως επισημαίνεται, «μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

»Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.

»Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

»Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

»Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ό,τι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας».

«Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο. Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…», καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Γεννηματά: Εκλογές εδώ και τώρα

O κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από non paper, σχολίασε για την κυβερνητική ανακοίνωση η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε εκ νέου εκλογές εδώ και τώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...