458
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά τις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Το ξέσπασμα του Πετρούνια: Είμαστε επτά μήνες απλήρωτοι

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 13:02
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά τις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο
|ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Το ξέσπασμα του Πετρούνια: Είμαστε επτά μήνες απλήρωτοι

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 13:02

Για τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν μία ακόμα στιγμή χαράς. Είχε μόλις επιστρέψει με το αεροπλάνο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βασιλείας έχοντας κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πόζαρε με το χρυσό μετάλλιο, Αλλά δεν έμεινε σε αυτό…

Ωστόσο ο Πετρούνιας δεν αρκέστηκε στις τυπικές δηλώσεις των αθλητών ούτε μίλησε για τον εαυτό του και το νέο του μεγάλο κατόρθωμα. Αντίθετα, επέλεξε να «εκμεταλλευτεί» την περίσταση και το βήμα που του δόθηκε προκειμένου να μιλήσει για τους συναθλητές του που βιώνουν μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, είπε ο 30χρονος πρωταθλητής:

«Αυτό το μετάλλιο είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην οικογένειά μου, αλλά πάνω από όλα είναι στην Ελλάδα, τους Ελληνες και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και για εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μη συνεχίσει τα λάθη της παλιάς διοίκησης. Εγώ, χάρη στους χορηγούς που έχω, μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές, όμως, που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση, χωρίς χορηγούς».

Με αυτόν τον τρόπο ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης θέλησε να υπενθυμίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι αθλητές που δεν έχουν ακόμα μεγάλες επιτυχίες ώστε να φέρουν κοντά τους χορηγίες, αφού η στήριξη από το κράτος δεν είναι αρκετή.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι με τη συμπαράσταση των αθλητών θα λύσουν όλα τα προβλήματα και, όπως είπε, «κρατάω τη δήλωση του Λευτέρη».

Μάλιστα και ο προπονητής του χρυσού ολυμπιονίκη μας, Δημήτρης Ράφτης, πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή τα λόγια και οι υποσχέσεις πρέπει να γίνονται πράξη.

Φυσικά ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε και για τη μεγάλη επιστροφή του: «Η γυμναστική, παρά τις αντιξοότητες, θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Αυτή η επιτυχία σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή προσωπικά, γιατί κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών και κορoνοϊού να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν παλαιότερα. Είμαι σίγουρος πως η συνέχεια θα είναι λαμπρή. Ενόψει Ολυμπιακών, σε προσωπικό επίπεδο, μου δίνει πάρα πολλή δύναμη και μου δίνει το δικαίωμα να πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά το ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τόσο καλό σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Ελληνες υπερήφανους».

Οσον αφορά την κατάσταση του ώμου του: «Είμαι πλέον απόλυτα καλά και αν πάθω κάτι πια, θα είναι στον άλλο ώμο, ο αριστερός είναι πολύ καλά και είμαι πιο δυνατός από ποτέ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να  επιδιώκει να σπάσει τα δικά του μεγάλα ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...