187
Ο Ιβάν Ποπόφ ήταν διοικητής της 58ης μεικτής στρατιάς | Twitter

Το Κρεμλίνο καθαίρεσε διοικητή που είπε ότι η Ρωσία πρόδωσε τον στρατό της

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2023, 12:59
Ο Ιβάν Ποπόφ ήταν διοικητής της 58ης μεικτής στρατιάς
|Twitter

Το Κρεμλίνο καθαίρεσε διοικητή που είπε ότι η Ρωσία πρόδωσε τον στρατό της

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2023, 12:59

Η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας φέρεται να καθαίρεσε τον Ιβάν Ποπόφ, διοικητή της 58ης μεικτής στρατιάς η οποία δρα στη νότια Ουκρανία.

Ο υποστράτηγος Ποπόφ απευθύνθηκε στους στρατιώτες του με ηχογραφημένο μήνυμα που αναπαρήγαγε ρώσος κοινοβουλευτικός, ο οποίος είναι σκληροπυρηνικός πρώην στρατιωτικός, μέσω Telegram.

Στο μήνυμα, τονίζει πως είπε στη στρατιωτική ηγεσία «την αλήθεια» για το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο, ενώ κρίνει πως με την απαλλαγή του από τα καθήκοντά του το επιτελείο «μαχαιρώνει πισώπλατα» τη μονάδα του.

«Ο ουκρανικός στρατός δεν μπόρεσε να σπάσει τις γραμμές μας στο μέτωπο, όμως οι ανώτατοι αξιωματικοί μας μάς μαχαιρώνουν πισώπλατα, αποκεφαλίζοντας τη μονάδα μας αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή», ανέφερε ο αντιστράτηγος Ποπόφ.

«Επέστησα την προσοχή στη μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου πολέμου, την έλλειψη αναγνώρισης αντιπυροβολικού και ανταπόδοσης πυρών και τους πολλούς θανάτους και τραυματισμούς που προκαλούνται από τα πυρά του πυροβολικού του εχθρού», εξήγησε.

Η 58η μεικτή στρατιά πολεμά στην περιφέρεια Ζαπορίζια (νότια).

Κατά πληροφορίες που αναπαρήγαγαν ρώσοι χρήστες στο Telegram, οι οποίοι παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γερασίμοφ, είπε ότι ο υποστράτηγος Ποπόφ προκαλούσε «αβάσιμη» ανησυχία και τον καθαίρεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...