167
Το «κορίτσι» σε ένα τοίχο του Νότιγχαμ | BBC

Το κορίτσι με το χούλα-χουπ, το νέο έργο του Banksy

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2020, 19:57
Το «κορίτσι» σε ένα τοίχο του Νότιγχαμ
|BBC

Το κορίτσι με το χούλα-χουπ, το νέο έργο του Banksy

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2020, 19:57

O Banksy επιβεβαίωσε ότι ένα νέο έργο, το οποίο εμφανίστηκε σε τοίχο στο Νότινγχαμ της κεντρικής Αγγλίας και δείχνει ένα νεαρό κορίτσι να χρησιμοποιεί ένα λάστιχο ποδηλάτου ως χούλα-χουπ, είναι δικό του.

Το έργο εμφανίστηκε την Τρίτη στον τοίχο από κόκκινα τούβλα ενός ινστιτούτου ομορφιάς, δίπλα από ένα ποδήλατο, το οποίο ήταν δεμένο με λουκέτο σε μια μεταλλική πινακίδα και του οποίου έλειπε ο πίσω τροχός.

Φωτογραφία του έργου αναρτήθηκε σήμερα στον λογαριασμό του καλλιτέχνη του γκραφίτι και πολιτικού ακτιβιστή στο Instagram και στην ιστοσελίδα του.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy) on

Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον καλλιτέχνη, πολλοί έσπευσαν να το δουν από κοντά και να το φωτογραφήσουν, ανέφερε το BBC.

Γνωστός για τα ευφυή έργα του, τα οποία συχνά αναφέρονται σε διεθνή γεγονότα, αλλά και για το ότι παραμένει ανώνυμος, τα φετινά δημιουργήματα του Banksy έχουν έμμεση αναφορά στην υγειονομική κρίση του κορονοϊού και στο αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter.

Τον Αύγουστο ο καλλιτέχνης χρηματοδότησε ένα πλοίο για τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη και την Αφρική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...