385
Κάτοικοι και Αρχές επιθεωρούν τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο νέος ισραηλινός βομαρδισμός | REUTERS/Mohamed Azakir

Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2024, 19:27
Κάτοικοι και Αρχές επιθεωρούν τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο νέος ισραηλινός βομαρδισμός
|REUTERS/Mohamed Azakir

Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2024, 19:27

Τη σφοδρότερη επιδρομή από τον πόλεμο του 2006 εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός το απόγευμα της Παρασκευής στον Λίβανο, την ώρα μάλιστα που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, το «αρχηγείο» της οργάνωσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, με ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται σε όλη την πόλη από τα διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα, σύννεφα καπνού να υψώνονται, κτίρια να έχουν ισοπεδωθεί, ασθενοφόρα να τρέχουν, και κάτοικοι να φεύγουν πανικόβλητοι.

Φωτιά και καπνοί στην περιοχή που βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί (Houssam Shbaro/Anadolu via Getty Images)

Εξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στόχος του πλήγματος φέρεται να ήταν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις που να το επιβεβαιώνουν.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Νασράλα βρισκόταν σε ένα από τα κτίρια που βομβαρδίστηκαν.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Al Manar μετέδιδαν εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προέβη σε ένα πλήγμα ακριβείας στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού πριν από λίγο», δήλωσε λίγο πριν τις 19:00 ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο ίδιος είπε ότι το αρχηγείο ήταν χτισμένο κάτω από κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Μια πηγή ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο περιοχή όπου βρίσκονται ανώτατοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές προσκείμενες στη Χεζμπολάχ, οι οποίες μίλησαν στο Reuters, «ο Νασράλα είναι ζωντανός». Ιρανικά ΜΜΕ επίσης μετέδωσαν αντίστοιχες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...