339
Ο Σινουάρ μιλά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Γάζα τον Απρίλιο του 2023 | REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

«Το Ισραήλ έχει στα χέρια του βίντεο με τον επικεφαλής της Χαμάς, Σινουάρ, σε σήραγγα της Γάζας»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 21:38
Ο Σινουάρ μιλά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Γάζα τον Απρίλιο του 2023
|REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

«Το Ισραήλ έχει στα χέρια του βίντεο με τον επικεφαλής της Χαμάς, Σινουάρ, σε σήραγγα της Γάζας»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 21:38

Το Ισραήλ έχει στην κατοχή του βίντεο που απεικονίζει τον επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, τη σύζυγό του και «δύο ή τρία» από τα παιδιά του να βρίσκονται σε μια σήραγγα στη Γάζα, μετέδωσε την Τρίτη το Channel 12, δίχως ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα πλάνα.

Το ισραηλινό κανάλι ανέφερε πως το βίντεο τραβήχτηκε στις 10 Οκτωβρίου, μόλις τρεις ημέρες μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και ότι βρέθηκε στα χέρια των Ισραηλινών στις αρχές του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βίντεο δείχνει τον Σινουάρ και τα μέλη της οικογένειας να οδηγούνται από το ένα τούνελ στο άλλο, κάτω από την πόλη Χαν Γιουνίς, από ένα στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης που κρατάει φακό.

Ο Σινουάρ φαίνεται υγιής, κρατάει μια τσάντα και φοράει σαγιονάρες Adidas, ανέφερε το δημοσίευμα.

Παλαιότερες φωτογραφίες των τούνελ της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς, που έδωσε στη δημοσιότητα ο IDF. Η εν λόγω σήραγγα «χρησιμοποιήθηκε από ανώτερα στελέχη για να κρατήσουν ισραηλινούς ομήρους και για να κρύψουν υψηλόβαθμους της Χαμάς»

Το βίντεο, διάρκειας περίπου ενός λεπτού, φαίνεται πως προέρχεται από τα συστήματα παρακολούθησης της Χαμάς στις σήραγγες και ανακτήθηκε από στρατεύματα του ισραηλινού στρατού (IDF) που επιχείρησαν στην πόλη της Γάζας.

Κατά το Channel 12, ο IDF και η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, αναλύουν το βίντεο, ενώ το Τελ Αβίβ εξετάζει εάν θα το δημοσιοποιήσει.

Αξίζει να αναφερθεί πως την περασμένη εβδομάδα το ίδιο μέσο μετέδωσε εκτιμήσεις των ισραηλινών Αρχών κατά τις οποίες ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης αντιμετώπισε προβλήματα επικοινωνίας για αρκετό καιρό, πιθανώς πάνω από δύο εβδομάδες, έχοντας χάσει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή, μεταξύ άλλων, με τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου, εν μέσω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για μια πιθανή εκεχειρία.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει τον Σινουάρ ως τον «εγκέφαλο» πίσω από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ωστόσο αναλυτές υποστηρίζουν πως πιθανότατα πρόκειται για ένα από τα πολλά επιτελικά πρόσωπα της οργάνωσης, με σημαίνοντα ρόλο στο αιματηρό σχέδιο.

(Με πληροφορίες από timesofisrael.com)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...