298
Οι IDF ανακοίνωσαν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσείς του επεκτάθηκαν τόσο γύρω από την πόλη της Γάζας, όσο και προς τον Νότο | Twitter

Το Ισραήλ εξαπέλυσε την πρώτη στοχευμένη επιδρομή στη νότια Γάζα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 12:25
Οι IDF ανακοίνωσαν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσείς του επεκτάθηκαν τόσο γύρω από την πόλη της Γάζας, όσο και προς τον Νότο
|Twitter

Το Ισραήλ εξαπέλυσε την πρώτη στοχευμένη επιδρομή στη νότια Γάζα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 12:25

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε περιορισμένη επιδρομή στη νότια Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να αποναρκοθετήσει και χαρτογραφήσει την περιοχή.

Οπως έγραψε η Telegraph την επομένη, «μέχρι στιγμής οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έχουν επικεντρώσει την χερσαία εισβολή τους στο βορρά, με την η ώθηση προς το νότο να έρχεται αφότου ο στρατός ανέφερε ότι “διευρύνονται” οι επιχειρήσείς του γύρω από την πόλη της Γάζας», η οποία περικυκλώθηκε.

Κατά τη διάρκεια της στοχευμένης εισβολής στη νότια Γάζα, τεθωρακισμένα άρματα μάχης, υπό την ηγεσία της Μεραρχίας Γάζας, σκότωσαν «αρκετούς» τρομοκράτες της Χαμάς όταν συνάντησαν μια ομάδα που προσπαθούσε να βγει από το φρεάτιο σήραγγας. Τα στρατεύματα «έβαλαν προς τους τρομοκράτες και τους σκότωσαν», ανέφερε η σχετική ενημέρωση.

Παλαιστίνιοι στη Γάζα επίσης δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν τον Νότο σε αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα προς το πρωί του Σαββάτου.

Ο Ράεντ Ματάε, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη βόρεια Γάζα, είπε ότι άκουσε εκρήξεις, προφανώς από αεροπορικές επιδρομές. «Οι άνθρωποι δεν κοιμούνται ποτέ», είπε στους Times of Israel. «Ο ήχος των εκρήξεων δεν σταματά ποτέ».

Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν, επίσης, στην πόλη της Γάζας και στα δυτικά προάστια κοντά στο νοσοκομείο Al-Quds, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε τις εκκλήσεις του προς τους αμάχους στον παλαιστινιακό θύλακα, ζητώντας τους να απομακρυνθούν από τον Βορρά, ο οποίος περιγράφεται ως «εμπόλεμη ζώνη».

Κατήγγειλε, δε, ότι «η Χαμάς προσπάθησε να αποτρέψει την εκκένωση των αμάχων της Γάζας, μεταξύ άλλων πυροβολώντας στρατιώτες του IDF που στάλθηκαν για να ανοίξουν τη διαδρομή και να διευκολύνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τουλάχιστον δέκα τρομοκράτες της Χαμάς που είχαν βαθμό ισοδύναμο με τον διοικητή τάγματος έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, όταν η παλαιστινιακή οργάνωση που διοικεί τη Γάζα εξαπέλυσε τη θανατηφόρα τρομοκρατική της επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...