197
Ο Μπεζαλέλ Σμότριτς με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε υπουργικό συμβούλιο το καλοκαίρι | EPA/ABIR SULTAN / POOL

Το Ισραήλ διέκοψε τη μεταβίβαση φορολογικών εσόδων στην Παλαιστινιακή Αρχή

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 10:55
Ο Μπεζαλέλ Σμότριτς με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε υπουργικό συμβούλιο το καλοκαίρι
| EPA/ABIR SULTAN / POOL

Το Ισραήλ διέκοψε τη μεταβίβαση φορολογικών εσόδων στην Παλαιστινιακή Αρχή

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 10:55

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τη μεταβίβαση εκατομμυρίων ευρώ στην Παλαιστινιακή Αρχή, που εδρεύει στη Δυτική Οχθη, προσάπτοντάς της πως «υποστηρίζει» τη σφαγή των Ισραηλινών από τη Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος έχει κάνει ακραίες δηλώσεις στο παρελθόν εναντίον των Παλαιστινίων, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι λόγω της «υποστήριξης της Παλαιστινιακής Αρχής στις σφαγές της Χαμάς», ζήτησε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εξεταστεί στο υπουργικό συμβούλιο αν οι μεταφορές των χρημάτων θα συνεχιστούν και πρόσθεσε «μέχρι να ληφθεί απόφαση, σταματάμε τις πληρωμές».

Συνόδευσε την ανάρτηση με μοντάζ δηλώσεων στελεχών του κόμματος Φατάχ του Μαχμούντ Αμπάς, του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, που χαρακτηρίζουν την επίθεση της Χαμάς μέρος της «ένοπλης αντίστασης» εναντίον της ισραηλινής κατοχής.

Το Ισραήλ εισπράττει φόρους, τέλη και δασμούς για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής. Μεταφέρει στα ταμεία της κάπου 150 εκατ. ευρώ τον μήνα, κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει αντιδράσει ως τώρα στην απόφαση του Σμότριτς.

Ο Αμπάς είχε δηλώσει αμέσως μετά την επίθεση ότι η Χαμάς, που κυβερνά στη Λωρίδα της Γάζας, δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό, απέρριψε τις δολοφονίες αμάχων και κάλεσε όλα τα μέρη να απελευθερώσουν αντίστοιχα τους ομήρους και τους φυλακισμένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...