326
Το ελικόπτερο Marine One με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσγειώνεται στην τοποθεσία Ρέχομποθ όπου και η κατοικία που ερεύνησε το FBI – καρέ της 20ής Ιανουαρίου | REUTERS/Ken Cedeno

Το FBI ερεύνησε πάλι ένα σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 19:24
Το ελικόπτερο Marine One με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσγειώνεται στην τοποθεσία Ρέχομποθ όπου και η κατοικία που ερεύνησε το FBI – καρέ της 20ής Ιανουαρίου
|REUTERS/Ken Cedeno

Το FBI ερεύνησε πάλι ένα σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 19:24

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου (απόγευμα ώρα Ελλάδος) το FBI ερεύνησε ένα εξοχικό σπίτι του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, στο πλαίσιο της γνωστής διαδικασίας περί απορρήτων εγγράφων.

Βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από πλευράς συνηγόρων του αμερικανού προέδρου, η έρευνα «σχεδιάστηκε με την πλήρη υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ» και ήταν «προγραμματισμένη».

Τα αμερικανικά Μέσα έγραψαν ότι η νέα έρευνα σε ακίνητο του Μπάιντεν, αυτή τη φορά σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι της τοποθεσίας Ρέχομποθ, σχετίζεται με το ευρύτερο πλάνο ερευνών που έχει καταστρώσει το FBI όσον αφορά τη διασπορά διαβαθμισμένων εγγράφων και τον εκ μέρους του χειρισμό τέτοιων υποθέσεων.

Ωστόσο το ομοσπονδιακό Σώμα δεν σχολίασε την καινούργια έρευνα. Καθώς υπήρξε συναίνεση του Μπάιντεν, δεν ζητήθηκε καν η έκδοση εντάλματος. Η έρευνα της Τετάρτης είναι η πιο πρόσφατη από μία σειρά ερευνών που έγιναν σε διάφορες τοποθεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι έγγραφα με διαβάθμιση βρέθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους του αμερικανού προέδρου, τόσο τον περασμένο Νοέμβριο, στον χώρο γραφείων Penn Biden Center, στην Ουάσινγκτον, όσο και προσφάτως, σε ένα σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο ακριβής αριθμός των διαβαθμισμένων αρχείων που ανακτήθηκαν παραμένει ασαφής, αν και τουλάχιστον δώδεκα εντοπίστηκαν και παρελήφθησαν από το FBI μόνο κατά τη διάρκεια των ερευνών του Ιανουαρίου.

Η δήλωση του αμερικανού προέδρου για τη νέα έρευνα ήταν η εξής: «Η ομάδα μου έκανε ό,τι έπρεπε και συνεργάστηκε πλήρως».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο ίδιο θέμα, της παράνομης κατοχής διαβαθμισμένων εγγράφων, έχουν εμπλακεί ο πρώην πρόεδρος Τραμπ όσο και ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Δεν βρέθηκε κάτι απόρρητο

Κανένα διαβαθισμένο έγγραφο δεν βρήκαν οι πράκτορες του FBI στην εξοχική κατοικία των Μπάιντεν στο Ρέχομποθ. Αυτό ανακοίνωσε αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ένας από τους δικηγόρους του αμερικανού προέδρου. Η όλη επιχείρηση κράτησε περί τις τρεις ώρες και τριάντα λεπτά.

Αν και δεν βρέθηκαν έγγραφα με τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι άνδρες του ομοσπονδιακού Σώματος πήραν μαζί τους προς εξέταση «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα τα οποία μάλλον σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα» είπε ο δικηγόρος στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...