703
Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε στο πλαίσιο των απαγορεύσεων ένα «παράθυρο» που χωράει... τη δική του οικογένεια |

Η καραντίνα και το χριστουγεννιάτικο κόλπο του Μπόρις με το μωρό

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 21:10
Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε στο πλαίσιο των απαγορεύσεων ένα «παράθυρο» που χωράει... τη δική του οικογένεια
|

Η καραντίνα και το χριστουγεννιάτικο κόλπο του Μπόρις με το μωρό

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 21:10

Οι νέοι κανόνες ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στη Βρετανία είναι αναμφίβολα πολύπλοκοι και η τήρησή τους κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση, ακόμα και για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Το γνωρίζουν καλά αυτό ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τα βρετανικά ΜΜΕ για παραβίαση του αποκαλούμενου «κανόνα των έξι». 

Απαθανατίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να περπατούν, συνοδευόμενοι από τα τρία παιδιά τους, μαζί με τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, θείο του Γουίλιαμ, τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, εννέα άτομα, δηλαδή, σε μια περιοχή της χώρας όπου σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να συνευρεθούν το πολύ έξι άτομα.   

Εάν, όμως, οι νέοι κανόνες αποτελούν πρόβλημα για τους γαλαζοαίματους της Βρετανίας, ειδικά όσον αφορά των εορτασμό των Χριστουγέννων στο Λονδίνο και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές όπου ισχύουν πιο αυστηρά μέτρα για τις συναθροίσεις, φαίνεται πως υπάρχει κάποιος που ενδέχεται να καταφέρει τελικά να γιορτάσει μαζί με μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του.

Πρωθυπουργικό τρικ

Ποιος; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Γιατί στο δυσνόητο και δυσάρεστο σχετικό εγχειρίδιο κανόνων των βρετανικών αρχών εμπεριέχεται μία σχεδόν φωτογραφική διάταξη όσον αφορά τους χριστουγεννιάτικους περιορισμούς, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Μπόρις Τζόνσον αλλά και της συντρόφου του Κάρι Σίμοντς

Ορίζει πως μεταξύ όλων όσοι μπορούν και την ημέρα των Χριστουγέννων και οποιαδήποτε άλλη στιγμή να συνευρεθούν με μέλη ενός άλλου νοικοκυριού ανεξάρτητα από το μέγεθός του, συγκαταλέγονται και τα νοικοκυριά με βρέφη τα οποία στις 2 Δεκεμβρίου του 2020 δεν είχαν ακόμα συμπληρώσει ένα έτος ζωής.   

Το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη διάταξη απασχόλησε ιδιαίτερα την Τζεμάινα Κέλι των Financial Times. «Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι κατανοούμε τον λόγο που εξαιρούνται» από τις αυστηρές διατάξεις που αφορούν την πλειονότητα των Βρετανών που κατοικούν σε «κόκκινες» περιοχές, τα νοικοκυριά με ένα μωρό ηλικίας κάτω του ενός έτους, αναφέρει. 

Σημειώνει επίσης πως εάν η εξαίρεση αποσκοπεί στην ανακούφιση των μητέρων που πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη, «κάπως το κατανοούμε αυτό» αλλά στην προκειμένη περίπτωση «μιλάμε για τις μητέρες που έχουν σύντροφο ή τουλάχιστον κάποιον ενήλικα που ζει μαζί τους, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι στην πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων ο όποιος σύντροφος μπορεί να προσφέρει κάποια στήριξη».  

Αλλά ακόμα και αυτή να είναι η λογική πίσω από τη συγκεκριμένη διάταξη, δεν λαμβάνονται υπόψη άλλες κατηγορίες ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη ενώ σίγουρα οι νέοι γονείς που συμβιώνουν δεν κινδυνεύουν περισσότερο από άλλους από την απομόνωση ή τη μοναξιά. 

«Φυσικά δεν είμαστε τόσο κυνικοί ώστε να υπονοούμε ότι οι κανόνες θεσπίστηκαν σκόπιμα στα μέτρα του πρωθυπουργού για να προσφέρουν στην οικογένειά του λίγη ελευθερία (για τι μας έχετε)», υπογραμμίζει η βρετανίδα δημοσιογράφος. 

Ωστόσο αποτελεί γεγονός πως χάρη στη συγκεκριμένη διάταξη αλλά και στον Γουίλφρεντ Λόρι Νίκολας Τζόνσον, τον γιο του Μπόρις Τζόνσον και της Κάρι Σίμοντς, ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 2020, το πρωθυπουργικό ζεύγος της Βρετανίας μπορεί εάν το επιθυμεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα μαζί με συγγενείς. 

Μόνοι (;) στο σπίτι

Η βρετανίδα δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει κατά πόσο τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Τζόνσον θα ήθελαν να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί του. 

Οι σχέσεις του βρετανού πρωθυπουργού με τα τέσσερα παιδιά του που απέκτησε με την πρώην σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ έχουν κάπως ψυχρανθεί εξαιτίας του διαζυγίου ενώ ψυχραμένος μαζί του είναι και ο Τζο Τζόνσον, ο μικρότερος αδελφός του, ο οποίος παραιτήθηκε τον  περασμένο Σεπτέμβριο από την κυβέρνηση καθώς ήταν αντίθετος στο Brexit.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, στην πρωθυπουργική κατοικία να προσκληθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων τα πεθερικά του βρετανού πρωθυπουργού καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας της συζύγου του. 

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ενημέρωσε τους Financial Times πως κατά την ημέρα των Χριστουγέννων ο Μπόρις Τζόνσον και η Κάρι Σίμοντς θα παραμείνουν στην πρωθυπουργική κατοικία. Αρνήθηκε, όμως, να αποσαφηνίσει εάν θα γιορτάσουν μαζί με τα μέλη κάποιας άλλης συγγενικής οικογένειας. Αγνωστο παραμένει επίσης που θα περάσουν τις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα ο βρετανός ηγέτης και η σύντροφός του, καθώς οι σχετικές λεπτομέρειες είθισται να μην κοινοποιούνται στη Βρετανία. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...