330
Το Facebook του Ζάκερμπεργκ βρίσκεται όπως φαίνεται σε φάση μετεξέλιξης | CreativeProtagon

To Facebook θέλει να… μεταμορφωθεί

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 17:33
Το Facebook του Ζάκερμπεργκ βρίσκεται όπως φαίνεται σε φάση μετεξέλιξης
|CreativeProtagon

To Facebook θέλει να… μεταμορφωθεί

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 17:33

Εν μέσω της κρίσης που βιώνει εδώ και αρκετό καιρό –εξαιτίας σφοδρών επικρίσεων και σοβαρών καταγγελιών για τη λειτουργία του–, διαρροές από τη Facebook κάνουν λόγο για σοβαρές αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με το μέλλον της δημοφιλούς πλατφόρμας, αλλά και της εταιρείας συνολικά. Το έγκυρο αμερικανικό ιστολόγιο τεχνολογίας The Verge, επικαλούμενο έγκυρες πηγές, αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του μήνα το Facebook θα αλλάξει όνομα και η εταιρεία θα αναδιαρθρωθεί και θα αναδιοργανωθεί συνολικά. Σύμφωνα με τις διαρροές, στόχος της είναι να «εφεύρει» ξανά τον εαυτό της και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Όλα δείχνουν ότι οι όποιες αλλαγές συμβούν θα έχουν στόχο τη μετάβαση της εταιρείας και της πλατφόρμας στο metaverse, τον νέο, εικονικό κόσμο που θέλει να αποτελέσει τον διάδοχο του κυβερνοχώρου, προσφέροντας πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ενός συστήματος που θα συγχωνεύει την εικονική με την επαυξημένη πραγματικότητα. Ισως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φημολογία για την αναδιοργάνωση της Facebook με το βλέμμα στο metaverse ξεκίνησε  μόλις ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα προσλάβει δέκα χιλιάδες άτομα υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρώπη που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το πολυσύμπαν.

Ο συνιδρυτής και επικεφαλής της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα μιλήσει στην ετήσια εκδήλωση «Connect» της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου και πιθανώς να ανακοινώσει ο ίδιος εκεί τις αποφάσεις του, αν και από τις διαρροές φαίνεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Ζάκερμπεργκ είχε δηλώσει στο Verge τον περασμένο Ιούλιο ότι «θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μη μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse».

Είναι πιθανό η Facebook να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google και να δημιουργηθεί μια νέα μητρική εταιρεία, κάτω από τον έλεγχο της οποίας θα λειτουργεί η πλατφόρμα και όλες οι άλλες δραστηριότητες θα αναπτυχθούν στη συνέχεια. Για το όνομα της νέας εταιρείας ή της πλατφόρμας, σε περίπτωση που αλλάξει και αυτό, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...