320
Η Meta σκόρπισε δολάρια στη Σίλικον Βάλεϊ και σαγήνευσε 100 «εγκεφάλους» της Microsoft | Shutterstock

Το Facebook έκλεψε 100 «εικονικά» μυαλά από τη Microsoft

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 19:05
Η Meta σκόρπισε δολάρια στη Σίλικον Βάλεϊ και σαγήνευσε 100 «εγκεφάλους» της Microsoft
|Shutterstock

Το Facebook έκλεψε 100 «εικονικά» μυαλά από τη Microsoft

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 19:05

Μεγάλη διαρροή «εγκεφάλων» του κλάδου των ηλεκτρονικών υπολογιστών από την εταιρεία Microsoft: τουλάχιστον 100 εξειδικευμένοι επιστήμονες (μηχανικοί, μαθηματικοί, «πληροφορικάριοι», διοικητικοί, κ.ά.) από τους συνολικά 1.500 που έχει στη δούλεψή της η εταιρεία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς, την εγκατέλειψαν μέσα στο 2021.

Και όχι μόνο αυτό. Πήγαν οι περισσότεροι στην εταιρεία Facebook για να εργαστούν στην πλατφόρμα Facebook-Meta με αντικείμενο την ανάπτυξη της εικονικής πραγματικότητας Metaverse. Βέβαια και στη Microsoft την ίδια δουλειά έκαναν, ήταν όλοι τους απασχολημένοι στο τμήμα «επαυξημένης πραγματικότητας».

Εδώ και καιρό, έγραψαν τα διεθνή Μέσα, η Microsoft θεωρείται «ο ενήλικας στο δωμάτιο» της χώρας των θαυμάτων (ή της παιδικής χαράς) που λέγεται Σίλικον Βάλεϊ. Είναι η εταιρεία που έγραψε ιστορία στην αυγή της Πληροφορικής, μονοπωλώντας τα λειτουργικά προγράμματα των Η/Υ και το πρόγραμμα περιήγησης στο Ιντερνετ. Ωστόσο το παιχνίδι παίζεται πλέον σε άλλο επίπεδο, και η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ κινείται χωρίς να λογαριάζει επικρίσεις.

Το Facebook περιλαμβάνεται στη λίστα των «κακών» της Σίλικον Βάλεϊ τα τελευταία χρόνια, επειδή επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στην «ιδιωτικότητα» των χρηστών του και αδιαφορία για τις επιπτώσεις των αλγορίθμων που χρησιμοποιεί με σκοπό να μεγιστοποιήσει την «επισκεψιμότητά» του. Κριτική δέχεται η πλατφόρμα και για τα λεγόμενα fake news ή για τις θεωρίες συνωμοσίας που φιλοξενεί, με βασική αιτίαση «την παραπληροφόρηση που απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς» των ΗΠΑ.

Η ουσία στην είδηση της μετακίνησης των επιστημόνων που ασχολούνται με την εικονική πραγματικότητα είναι, βέβαια, τα δολάρια: το Metaverse θα είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ διά του οποίου ο χρήστης θα εργάζεται, θα παίζει, θα πληροφορείται και θα ψωνίζει, έτσι ο Ζάκερμπεργκ άρχισε να μοιράζει δολάρια αριστερά και δεξιά με σκοπό να μαζέψει τους καλύτερους υπαλλήλους.

Ηδη ακούγεται ότι ο νεαρός Κροίσος είναι αποφασισμένος να δαπανήσει 10 δισ. δολάρια για να πετύχει το Metaverse, ενώ ανακοίνωσε και ένα πλάνο 10.000 προσλήψεων σε βάθος πενταετίας. Η πολιτική που καθιέρωσε ο Ζάκερμπεργκ στη Facebook-Meta βασίζεται στην εξαγορά, δηλαδή στην προσφορά διπλάσιων μισθών στους «πληροφορικάριους» εν σχέσει με όσα παίρνουν εργαζόμενοι σε ανταγωνιστικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...