492
Εφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν χαμογελούσαν... | INTIMENEWS

Το είπε ο Τσακαλώτος – το είπε ο Παππάς: Ντιμπέιτ για το… ντιμπέιτ Αχτσιόγλου – Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 13:52
Εφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν χαμογελούσαν...
|INTIMENEWS

Το είπε ο Τσακαλώτος – το είπε ο Παππάς: Ντιμπέιτ για το… ντιμπέιτ Αχτσιόγλου – Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 13:52

Ο ένας επικαλείται τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος στηρίζει την Εφη Αχτσιόγλου για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη επικαλείται τον Νίκο Παππά, ο οποίος με τη σειρά του στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη στον β’ γύρο. Κάπως έτσι, σε αυτό το κεφάλαιο για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ενώπιον ενός υποκεφαλαίου: ένα… ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Κασσελάκη και την κυρία Αχτσιόγλου για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής.

Η αρχή έγινε από την κυρία Αχτσιόγλου, δεύτερη στον α’ γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας, η οποία σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, έθεσε ζήτημα διεξαγωγής τηλεμαχίας με τον κ. Κασσελάκη, τον οποίο κατηγόρησε για ασάφεια στις θέσεις του.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής και στο τι εισφέρει κάθε υποψηφιότητα, η δική μου και του κ. Κασσελάκη, γι’ αυτό ζήτησα από τους γραμματείς του κόμματος να διεξαχθεί ντιμπέιτ. Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπυκνώνουν ένα νόημα. Δεν μπορούμε όμως να προχωράμε διαρκώς μόνο με συνθήματα. Είναι υποχρέωση κάθε πολιτικού να εξηγεί συγκεκριμένα στους πολίτες ποιο είναι το πολιτικό του περιεχόμενο. Ο συνυποψήφιός μου λέει: “θα τα αλλάξω όλα”. Τι ακριβώς θα αλλάξει; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει θέση για την εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά; Θα αλλάξει θέση για τα εργασιακά; Θα αλλάξει θέση ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Ποια θα είναι η πολιτική του θέση; Δεν πρέπει αυτά να τα πει; Εγώ έχω καταγεγραμμένο έργο και έχω εκφράσει ξεκάθαρα την πολιτική μου θέση για την οικονομία, για την εργασία, για την εξωτερική πολιτική. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κ. Κασσελάκης. Στη φάση που βρισκόμαστε, λίγες μέρες πριν από μία κρίσιμη κάλπη, θα πρέπει να εξηγηθούν οι πολιτικές θέσεις με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο», είπε η πρώην υπουργός η οποία έλαβε 36,18% στην κάλπη της περασμένης Κυριακής.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος πρώτευσε με 44,91% απέρριψε την πρόταση. Σε ανάρτησή του κάλεσε την κυρία Αχτσιόγλου σε «κοινή περιοδεία», σχολιάζοντας ότι «με την Εφη η Σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί». Μάλιστα επικαλέστηκε τον κ. Τσακαλώτο: «Οπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι».

Η κυρία Αχτσιόγλου επανήλθε: «Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης». Και συμπλήρωσε με νόημα: «Οπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες».

Και εδώ είναι το ενδιαφέρον –αλλά και το σχεδόν εφηβικό: ο μεν κ. Κασσελάκης επικαλείται τον κ. Τσακαλώτο (τρίτο στις εκλογές με 8,93%) o ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς έχει εκφράσει τη στήριξή του στην πρώην υπουργό, η δε κυρία Αχτσιόγλου επικαλείται τον κ. Παππά, ο οποίος ως τέταρτος της εσωκομματικής διαδιδικασίας (με 8,68%) μόλις πριν λίγες ώρες είχε συναντηθεί με τον 35χρονο επιχειρηματία-πολιτικό, ανακοινώνοντας ότι τον στηρίζει για την αρχηγία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...