658
| CreativeProtagon/Instagram

Το coming out του Ραλφ Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 14:32
|CreativeProtagon/Instagram

Το coming out του Ραλφ Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 14:32

Δύο άντρες με γυρισμένη την πλάτη, αγκαλιασμένοι, βλέπουν το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα, από ένα σκάφος: «Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να έχεις δίπλα σου τον κατάλληλο σύντροφο με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς τα πάντα», έγραψε ένας εκ των δύο σε ανάρτησή του στο Instagram. Στην πραγματικότητα το ηλιοβασίλεμα είναι η αυγή μιας νέας ζωής – φανερής – για τον Ραλφ Σουμάχερ. 

Στην ηλικία των 49 ετών, έχοντας αναγκαστεί να κρύβεται επί χρόνια σε έναν ιδιαίτερα φαλλοκρατικό κόσμο – της Formula 1 – ο γερμανός πρώην πιλότος, μικρότερος αδελφός του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ, αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια: ο άνθρωπος της ζωής του είναι ο Ετιέν, ένας γάλλος επιχειρηματίας ο οποίος ζει μεταξύ Νίκαιας και Νότιας Αφρικής.

Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν χάρη στο πάθος του Ραλφ για την οινοποιία: όποτε του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις στη Γερμανία – πλέον εργάζεται ως σχολιαστής αγώνων της Formula 1 για το Sky Germania – μεταβαίνει στη Σλοβενία, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες του. Κάπως προέκυψε ένας δεσμός ερωτικός που διαρκεί ήδη μία διετία. Ο Ραλφ Σουμάχερ δεν έκρυψε τη σχέση του από τη οικογένειά του, όλοι το γνώριζαν, περιλαμβανομένου και του Ντάβιντ, του 22χρονου γιου του, τον οποίο απέκτησε με την πρώην σύζυγό του (από το 2001 έως το 2015) Κόρα Μπρίνκμαν, πρώην μοντέλο και νυν τηλεπαρουσιάστρια.

Oπως ο πατέρας του, ο θείος του και ο ξάδερφός του Μικ Σουμάχερ, έτσι και o Ντάβιντ Σουμάχερ κυριεύτηκε σε μικρή ηλικία από το πάθος των κινητήρων, και σήμερα αγωνίζεται για την Mercedes στο γερμανικό πρωτάθλημα GT. Το μήνυμά του, μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων που γράφτηκαν μετά από την ανάρτηση του πατέρα του, είναι από τα πιο συγκινητικά: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρήκες, επιτέλους, κάποιον που σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματικά άνετα και ασφαλής. Δεν έχει σημασία εάν είναι άντρας ή γυναίκα. Σε στηρίζω 100%, μπαμπά, και σου εύχομαι τα καλύτερα! Συγχαρητήρια!».

Η καλύτερη φίλη του Ραλφ Σουμάχερ, η γερμανίδα ηθοποιός Κάρμεν Γκάις, επισήμανε την εξαιρετική σημασία αυτής της αποκάλυψης: «Ενας υπέροχος άντρας ομολόγησε την ομοφυλοφιλία του, (πρόκειται για) μια πράξη αυτοαποδοχής και απελευθέρωσης, για μια θαρραλέα απόφαση που ωρίμασε με τον καιρό, μια προσωπική επιτυχία και ένα σημάδι ότι, επιτέλους, μπορεί να ζήσει και να αγαπήσει την ταυτότητά του χωρίς φόβο και ντροπή». Το οποίο δεν είναι δεδομένο για έναν οδηγό με περίφημο επώνυμο που έτρεξε σε 182 gran prix της F1 (1997-2007) για τις Jordan, Williams και Toyota, τερματίζοντας έξι φορές πρώτος, κερδίζοντας έξι φορές την pole position και ανεβαίνοντας 27 φορές στο βάθρο.

Πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια εκπομπής για το επικείμενο (το ερχόμενο Σαββατοκύριακο) Gran Prix της Ουγγαρίας ο Ραλφ Σουμάχερ σημείωσε καταρχάς πως «ελπίζει ο κόσμος να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις αναλύσεις του παρά για το coming out του». Στη συνέχεια εξήγησε: «η οικογένεια και οι φίλοι το ήξεραν εδώ και πολύ καιρό, αλλά, πλέον, είχαν εμπλακεί πολλοί, οπότε θέλησα να το πω. Ο Ντάβιντ (σσ: ο γιος του) μόλις σημείωσε μια σημαντική νίκη στο GT Masters, τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να το πω, λαμβάνοντας μεγάλη υποστήριξη, για κάτι που μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό», είπε.

«Πολλοί αθλητές το έχουν αποκαλύψει και ολοένα περισσότεροι το αποκαλύπτουν, από την τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, που το έκανε στις αρχές της δεκατίας του 1980, όταν ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει κάποιος, έως, πιο πρόσφατα, τον βρετανό δύτη Τομ Ντάλεϊ και την αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια Μέγκαν Ραπίνο», γράφει η Αλεσάντρα Ρέτικο της ιταλικής La Repubblica

Οσον αφορά τα coming out στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στην Formula 1, πριν από τον Ραλφ Σουμάχερ, πως είναι ομοφυλόφιλος είχε αποκαλύψει μόνον ένας, ο βρετανός Μάικλ Μπίτλερ (δεκαετία του 1970), ενώ ο επίσης βρετανός Ντάνι Γουότς (24 Ωρες του Λεμάν) το ομολόγησε αφότου αποσύρθηκε. Οσο για τις γυναίκες οδηγούς, πως είναι ομοφυλόφιλες έχουν αποκαλύψει οι βρετανίδες Αμπι Ιτον και Σάρα Μουρ. «Η Formula 1 προσπαθεί να ανοιχτεί. Ο Λιούις Χάμιλτον, μεταξύ πολλών άλλων, προωθεί και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Συχνά τρέχει, φορώντας ένα κράνος με το ουράνιο τόξο και τη φράση “Love is Love”», συνοψίζει η ιταλίδα δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...