250
«Η γειτονιά με τα κόκκινα φώτα έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο» λέει η δήμαρχος του Αμστερνταμ, αλλά οι εργαζόμενες, έπειτα από τόσα χρόνια, δεν θέλουν να αλλάξουν στέκι | EPA/KOEN VAN WEEL

Το Αμστερνταμ θέλει να «εξορίσει» τη γειτονιά με τα κόκκινα φώτα

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 21:38
«Η γειτονιά με τα κόκκινα φώτα έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο» λέει η δήμαρχος του Αμστερνταμ, αλλά οι εργαζόμενες, έπειτα από τόσα χρόνια, δεν θέλουν να αλλάξουν στέκι
|EPA/KOEN VAN WEEL

Το Αμστερνταμ θέλει να «εξορίσει» τη γειτονιά με τα κόκκινα φώτα

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 21:38

Το δημοτικό συμβούλιο του Αμστερνταμ αποφάσισε να κλείσουν οι φημισμένοι οίκοι ανοχής στο κέντρο της πόλης και να μεταφερθούν μακριά από αυτό, σε ένα «ερωτικό κέντρο» που θα κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό.

Ηταν μια πρόταση της δημάρχου Φέμκε Χαλέσμα η οποία βρήκε υποστήριξη από πολλές κομματικές παρατάξεις, μεταξυ των οποίων αυτή του VVD, όπου ανήκει ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, αλλά και τους Εργατικούς και τους Πράσινους.

Η δήμαρχος υποστήριζε ότι τα πορνεία, που βρίσκονται στα στενά δρομάκια κοντά στο λιμάνι, με τις εργαζόμενες πίσω από τις βιτρίνες είχαν γίνει της παρανοχλητικής συμπεριφοράς των τουριστών.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται μια επανεκκίνηση στην εικόνα του Αμστερνταμ, εξήγησε μέλος των Εργατικών. «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι να απολαύσουν την ομορφιά και την ελευθερία της πόλης, αλλά όχι με κάθε κόστος», πρόσθεσε.

«Η δήμαρχος θα βάλει και λεωφορεία;»

Οι εργαζόμενες στην περιοχή διαφωνούν με την μετεγκατάσταση. Ομάδα πίεσης υπέρ των εργατριών του σεξ δήλωνε ότι σε έρευνα που έγινε το 90% από τις 170 εργαζόμενες είναι αρνητικές στην προοπτική. Οι πελάτες δεν θα ξέρουν πού να μας βρουν, είπε σε ολλανδική εφημερίδα μία από αυτές για να προσθέσει με ειρωνεία: «Μήπως η δήμαρχος θα βάλει και λεωφορεία;».

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει ο Guardian, μια δεύτερη πρόταση βάζει στο στόχαστρο τα επίσης πασίγνωστα καφέ όπου από χρόνια μπορεί κανένας να αγοράσει κάνναβη. Πρόκειται για μια εισήγηση που θα απαγορεύει την αγορά κάνναβης από τους τουρίστες, η οποία συνταντά πάντως αντιδράσεις από κόμματα (όπως οι Εργατικοί και οι Πράσινοι) γιατί θα μπορούσε να ενισχύσει το εμπόριο ναρκωτικών στον δρόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...