344
Η σήραγγα διαθέτει εξαερισμό, ρεύμα και ράγες για τη μεταφορά των ναρκωτικών | Department of Homeland Security/Handout via REUTERS

Τιχουάνα: Βρήκαν κι άλλο υπόγειο τούνελ μεταφοράς ναρκωτικών στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 12:58
Η σήραγγα διαθέτει εξαερισμό, ρεύμα και ράγες για τη μεταφορά των ναρκωτικών
|Department of Homeland Security/Handout via REUTERS

Τιχουάνα: Βρήκαν κι άλλο υπόγειο τούνελ μεταφοράς ναρκωτικών στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 12:58

Ενα ακόμα υπόγειο τούνελ διακίνησης ναρκωτικών εντόπισαν οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας στην Τιχουάνα, το οποίο κατέληγε στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Η σήραγγα έχει μήκος 550 μ. και πλάτος 1,20 μ., ενώ διαθέτει ενισχυμένα τοιχώματα, σύστημα εξαερισμού, ρεύμα και ράγες, για την ευκολότερη μεταφορά των φορτίων.

Το τούνελ ξεκινά μέσα από ένα σπίτι στην Τιχουάνα, τη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού στα σύνορα με την Καλιφόρνια, κοντά στο τείχος που χωρίζει τις δύο χώρες, και καταλήγει σε αμερικανικό έδαφος, 100 μέτρα περίπου από τα σύνορα, μέσα σε μία αποθήκη.

Η περιοχή αυτή του Σαν Ντιέγκο είναι βιομηχανική με πολλές αποθήκες, όπου από το 2006 έχουν βρεθεί περίπου 15 σήραγγες, οι περισσότερες κατασκευασμένες τη δεκαετία του ’90.

Τα τούνελ, τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στη γειτονική Αριζόνα, χρησιμοποιούνται από το καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, το μεγαλύτερο στο Μεξικό, για τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ.

Το τούνελ κατέληγε σε μία μεγάλη αποθήκη, στην αμερικανική πλευρά – REUTERS/Mike Blake

Οι Μεξικανοί εντόπισαν ένα σπίτι στην Τιχουάνα, όπου οι ύποπτοι αποθήκευαν ναρκωτικά και άρχισαν να το παρακολουθούν. Σταματώντας αυτοκίνητα που το πλησίαζαν, βρήκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών.

Οταν εισήλθαν στο σπίτι, βρήκαν την είσοδο της σήραγγας στο τσιμεντένιο πάτωμα. Μια σκάλα πολλών μέτρων οδηγούσε σε μεγάλο βάθος, στις ράγες μεταφοράς των ναρκωτικών.

Μεξικανός στρατιώτης έξω από το σπίτι που έκρυβε τη σήραγγα – REUTERS/Jorge Duenes

Οι Μεξικανοί βρήκαν 799 κιλά κοκαΐνης, 75 κιλά μεθαμφεταμίνης και 1,6 κιλά ηρωίνης στα οχήματα και στο σπίτι και συνέλαβαν έξι άτομα.

Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν από τις Αρχές – Department of Homeland Security

Το νέο εύρημα κατέδειξε ότι το διαβόητο τείχος του Ντόναλντ Τραμπ, στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, δύσκολα μπορεί να εμποδίσει το καρτέλ να μεταφέρει τα ναρκωτικά στη γειτονική χώρα.

Οι σήραγγες από την Τιχουάνα καταλήγουν στη βιομηχανική περιοχή Οτέι Μέισα του Σαν Ντιέγκο, όπου το έδαφος είναι πολύ μαλακό και προσφέρεται για… σκάψιμο, ενώ οι μεγάλες αποθήκες διευκολύνουν τις κρυψώνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...