487
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανάμεσα σε Κώστα Μακεδόνα και Χρήστο Νικολόπουλο σε μία από τις τελευταίες εκπομπές του | Facebook/Στην υγειά μας ρε παιδιά

Τίτλοι τέλους για το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» – η ανάρτηση του Σπύρου Παπαδόπουλου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 16:11
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανάμεσα σε Κώστα Μακεδόνα και Χρήστο Νικολόπουλο σε μία από τις τελευταίες εκπομπές του
|Facebook/Στην υγειά μας ρε παιδιά

Τίτλοι τέλους για το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» – η ανάρτηση του Σπύρου Παπαδόπουλου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 16:11

Ακόμα και τα τηλεοπτικά φαινόμενα κάπου τελειώνουν. Το «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» ήταν ένα τέτοιο. Εκπομπή-φαινόμενο. Κράτησε 17 χρόνια, πέρασε από τρεις τηλεοπτικές συχνότητες (ΕΡΤ, Alpha και ΣΚΑΪ) και μπήκε αμέτρητες βραδιές στα σπίτια εκατομμυρίων Ελλήνων, προσφέροντάς τους συντροφιά, μουσική ποιότητας (τουλάχιστον αρχικά) και ό,τι πιο κοντινό στη λαϊκή διασκέδαση, ιδίως στη δύσκολη δεκαετία της οικονομικής κρίσης.

Ο ίδιος ο παρουσιαστής της, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ήδη φτασμένος ηθοποιός, αναδείχθηκε μέσα από την εκπομπή σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής δημόσιας σφαίρας –στον βαθμό που να επιλεγεί να πρωταγωνιστήσει στην άκρως επιτυχημένη καμπάνια του «Μένουμε σπίτι» την άνοιξη του 2020.

Ηταν ο κ. Παπαδόπουλος, 66 χρονών πλέον, που έριξε την αυλαία, ανακοινώνοντας το τέλος: αυτή η σεζόν στα σαββατόβραδα του ΣΚΑΪ είναι και η τελευταία.

Με ανάρτησή του (εδώ) στον προσωπικό λογαριασμό του στο Ιnstagram, ο κ. Παπαδόπουλος θυμήθηκε το ξεκίνημα, το 2004, και είπε ότι «αυτό το καράβι που όλα αυτά τα χρόνια μας ταξίδεψε –και πού δε μας πήγε!– ήρθε η ώρα να… δέσει».

Η παρθενική εκπομπή, που τότε είχε τίτλο «Στην υγειά μας», προβλήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2004, στη NET, και ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου. Στις 8 Ιουνίου 2013, τρεις μέρες πριν από το αιφνίδιο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, προβλήθηκε η τελευταία εκπομπή στην τότε ΝΕΤ. Στις 12 Οκτωβρίου 2013 η εκπομπή έκανε πρεμιέρα από τη συχνότητα του Alpha με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, τότε στο όνομα προστέθηκε το «ρε παιδιά». Στις 17 Σεπτεμβρίου η εκπομπή μετακόμισε στη συχνότητα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παπαδόπουλος έγραψε συγκεκριμένα:

«Ηταν καλοκαίρι του 2004, όταν με φώναξε η Βίκυ Λάσκαρη -τηλεοπτική παραγωγός- και μου πρότεινε μια 3ωρη ψυχαγωγική εκπομπή στην ΕΡΤ. Της είπα, ότι αν έκανα κάτι, θα ήταν για το ελληνικό τραγούδι που γνωρίζω και αγαπώ. Και έτσι ξεκινήσαμε με πρώτο αφιέρωμα στον αγαπημένο Μάνο Ελευθερίου. Σαν χτες μου φαίνεται. Πέρασαν όμως 17 χρόνια! Και νιώθω ότι αυτό το καράβι που όλα αυτά τα χρόνια μας ταξίδεψε -και πού δε μας πήγε!- ήρθε η ώρα να… δέσει!

Γιατί όσο καλό κι ανθεκτικό να είναι ένα σκαρί, στο τέλος πάντα η θάλασσα νικάει! Με λίγα λόγια, αγαπημένοι μου “Έλληνες απανταχού”, νομίζω ότι είναι η σωστή στιγμή το «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ» να περάσει στην ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!

Ευχαριστώ από καρδιάς όοοολους τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους χορευτές, τους προσκεκλημένους, τους τεχνικούς, τους συνεργάτες που μαζί φτιάξαμε τόσα ωραία πράγματα και βέβαια ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην αγαπημένη μου Βίκυ!

Ταύτα και μένω, διότι δεν μπορώ τους αποχωρισμούς!
Δε θα χαθούμε!

ΥΓ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους… τη Χαρούλα Αλεξίου, τους Active member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη!». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...