234
Με μία ανθοδέσμη υπδέχθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου την Τζόρτζια Μελόνι ο ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Γιέβγεν Περεμπίνις | Filippo Attili/Chigi Press Office/Handout via REUTERS

Τήρησε την προεκλογική της δέσμευση η Μελόνι και ταξίδεψε στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2023, 14:20
Με μία ανθοδέσμη υπδέχθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου την Τζόρτζια Μελόνι ο ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Γιέβγεν Περεμπίνις
|Filippo Attili/Chigi Press Office/Handout via REUTERS

Τήρησε την προεκλογική της δέσμευση η Μελόνι και ταξίδεψε στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2023, 14:20

Η Τζόρτζια Μελόνι ταξίδεψε στο Κίεβο με τρένο από την Πολωνία την Τρίτη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα επισκεφθεί την Ουκρανία πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής.

Η ιταλίδα πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρώτα την Μπούτσα και το Ιρπίν, ενώ στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον  Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Μελόνι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν μετά την δική του χθεσινή επίσκεψη στο Κίεβο.

Η Τζόρτζια Μελόνι εναποθέτει λουλούδια σε ομαδικό τάφο στην Μπούτσα – REUTERS/Vladyslav Musiienko

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τον στενό συντονισμό τους στην υποστήριξη της Ουκρανίας, που περιλαμβάνει και την βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα», ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.

«Είναι προφανές ότι η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην Ιταλία διότι το δείξαμε από την αρχή. Ημασταν παρόντες και θα συνεχίσουμε να είμαστε», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός στην Βαρσοβία κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Τζόρτζια Μελόνι μιλά στη συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία, τη Δευτέρα – EPA/Rafal Guz

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν την αποστολή στην Ουκρανία ηλεκτρολογικού υλικού (μετασχηματιστών, γεννητριών, καλωδίων και εξοπλισμού) «αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ», βοήθεια που θα επιτρέψει την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα τριών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, η Ιταλία θα στείλει την άνοιξη στο Κίεβο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εδάφους-αέρος MAMBA σε συνεργασία με την Γαλλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...