152
Η Βικτόρια Χίσλοπ σε παλαιότερη επίσκεψή της στην Ελλάδα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Την ελληνική υπηκοότητα πήρε η Βικτόρια Χίσλοπ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 12:44
Η Βικτόρια Χίσλοπ σε παλαιότερη επίσκεψή της στην Ελλάδα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Την ελληνική υπηκοότητα πήρε η Βικτόρια Χίσλοπ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 12:44

Την ελληνική υπηκοότητα έλαβε τιμητικά η βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έγινε γνωστή για το μυθιστόρημα «Το Νησί».

Η Βικτόρια Χίσλοπ τιμάται για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Το προεδρικό διάταγμα, με την υπογραφή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναφέρει: «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σημειώνεται ότι η απόφαση έλαβε υπ’ όψιν την «παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της συγγραφέως, καθώς και την «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού».

Στα τέλη του 2019 είχε πολιτογραφηθεί Ελληνας και ο Τομ Χανκς, η σύζυγός του οποίου, Ρίτα Γουίλσον, είναι ελληνικής καταγωγής. Το ζεύγος Χανκς περνά τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα, σε σπίτι που έχουν στην Αντίπαρο, όπου έφτασαν πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...