Την άρση ασυλίας του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, για την υπόθεση της Folli Follie, αποφάσισε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής, με 183 ψήφους υπέρ του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής έναντι 23 κατά.
Το όνομα του κ. Αραχωβίτη είχε αναφερθεί στα περιβόητα emails της εσωτερικής αλληλογραφίας της εταιρείας που υπήρχαν στην έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της ελεγκτικής εταιρείας Price Water House Coopers (PwC), η οποία και διαβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια τον περασμένο Δεκέμβριο.
Συγκεκριμένα, υπάλληλος της εταιρείας (Ν.Σ.) εμφανιζόταν να έχει διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, διευθύνοντα σύμβουλο της Folli Follie, και σε ένα σημείο τον ενημέρωνε.
«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης, υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας (σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».
Ο κ. Αραχωβίτης από την πλευρά του απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του, αποδίδοντας τις αναφορές περί παρεμβάσεών του υπέρ της εταιρείας σε φαντασιοπληξίες του υπαλλήλου ασφαλείας της Folli Follie, με στόχο να πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του και επιμένοντας ότι δεν υπάρχει ψήγμα αλήθειας και σκανδάλου σχετικά με τον ίδιο.
Ζήτησε, δε, ουσιαστικά να μην αρθεί η ασυλία του, με τη λογική ότι αυτή δεν θα συμβάλει στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, παρά μόνο στη διατήρηση ενός νοσηρού φαινομένου με συκοφαντικές φήμες κατά πολιτικών προσώπων.
Το ζήτημα καλύτερου ελέγχου ανάλογων δικογραφιών με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα δίωξης πολιτικών προσώπων αποκλειστικά με συκοφαντικές φήμες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα μετά και την επιστολή του για «φιλτράρισμα» δικογραφιών σχετικά με εσχάτη προδοσία βουλευτών, με αφορμή την ψήφο τους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News