396
Περιχαρής ο Τζο Μπάιντεν ως οδηγός ενός θηριώδους ηλεκτρικού Hummer | Twitter

Τιμονιέρης (σε ηλεκτρικό όχημα) και ο πρόεδρος Μπάιντεν!

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 19:08
Περιχαρής ο Τζο Μπάιντεν ως οδηγός ενός θηριώδους ηλεκτρικού Hummer
|Twitter

Τιμονιέρης (σε ηλεκτρικό όχημα) και ο πρόεδρος Μπάιντεν!

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2021, 19:08

«Οπως ξέρετε, παιδιά, εγώ είμαι τύπος του αυτοκινήτου» έγραψε στο Τwitter o Τζο Μπάιντεν (η σχέση του με την πράσινη Κορβέτ που του είχε χαρίσει ο πατέρας του είναι σχεδόν… ερωτική)  κάτω από μία φωτογραφία που τον δείχνει στο τιμόνι ενός μεγάλου λευκού οχήματος.

Δεν υπάρχει τίποτε το μυστηριώδες: ο αμερικανός πρόεδρος πήγε στην πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Ντιτρόιτ της Πολιτείας Μίσιγκαν, για να προωθήσει την καμπάνια υπέρ της ηλεκτροκίνησης και να επιδείξει τα επιτεύγματα των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα.

Ο πρόεδρος δεν είδε μόνον, αλλά επιβιβάστηκε σε τέτοια οχήματα και, όπως βλέπετε, έπιασε κιόλας και τιμόνι στα χέρια του σε ένα από αυτά.

Και ήταν και κεφάτος: το πρότζεκτ του περί υποδομών εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και δίνει ξεκάθαρο στίγμα οικολογικής στόχευσης καθώς εισάγει καινοτομίες ύψους 7,5 δισ. δολαρίων – θα δημιουργηθεί καινούργιο οδικό δίκτυο στις ΗΠΑ, ικανό να επιτρέπει την επαναφόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα το ταξίδι τους στους αυτοκινητοδρόμους της αχανούς ενδοχώρας.

Τα υπόλοιπα οικολογικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Μπάιντεν αναμένουν τη σειρά τους στα νομοθετικά σώματα.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε το εργοστάσιο της General Motors που εκσυγχρονίστηκε παραγωγικά και προσανατολίστηκε στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι το Ντιτρόιτ θα καταστεί η πρωτεύουσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ότι οι νέες θέσεις εργασίας «θα έρθουν στο Μίσιγκαν και όχι κάπου αλλού στον κόσμο». Είπε πάντως ότι προς στιγμήν η Κίνα έχει τεθεί επικεφαλής του αγώνα της μετάβασης από τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως στον ηλεκτροκινητήρα, ωστόσο συμπλήρωσε με νόημα ότι «αυτό θα αλλάξει σύντομα, αφού ο νέος νόμος για τις υποδομές θα αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα».

Πριν από αυτήν τη φωτογράφιση στο ηλεκτρικό όχημα, τα γκάλοπ αποτύπωναν πτώση της προσωπικής δημοφιλίας του αμερικανού προέδρου, παρά τη γενικότερη αποδοχή των νομοσχεδίων που φέρνει στη Βουλή. Ετσι ο ίδιος ευελπιστεί ότι η πράσινη στροφή θα τα αυξήσει και αυτά επιτέλους.

Το ηλεκτρικό Hummer περίμενε τον Τζο Μπάιντεν δίπλα στο Air Force One, στην πίστα του αεροδρομίου REUTERS/Jonathan Ernst

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...