276
Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο δίπλα στον Γιάννη στο All Star Game του '18 – και το ΦΕΚ με την πολιτογράφησή της | INTIME/ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ/ CreativeProtagon

Τιμητική πολιτογράφηση στη Βερόνικα Αντετοκούνμπο με απόφαση της Προέδρου

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 13:55
Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο δίπλα στον Γιάννη στο All Star Game του '18 – και το ΦΕΚ με την πολιτογράφησή της
|INTIME/ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ/ CreativeProtagon

Τιμητική πολιτογράφηση στη Βερόνικα Αντετοκούνμπο με απόφαση της Προέδρου

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 13:55

Την ίδια ημέρα, ήταν Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφηση του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη, ώστε να μπορεί να ορκιστεί την Παρασκευή υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, η πρώτη πολίτης της χώρας υπέγραψε και δύο άλλες πολιτογραφήσεις: αυτή της Βερόνικα Αντετοκούνμπο και αυτή του Αλέξανδρου Αντετοκούνμπο, μητέρας και μικρού αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αγνωστο γιατί, η πολιτογράφηση του κ. Στυλιανίδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ άμεσα, ενώ αυτές της κυρίας Αντετοκούνμπο και του βενιαμίν της οικογένειας των Αντετοκούνμπο, δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Αντετοκούνμπο, 56 ετών σήμερα, γεννήθηκε στη Νιγηρία και ήρθε μαζί με τον σύζυγό της, τον Τσαρλς, στην Ελλάδα το 1991.

Ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο, 20 ετών, γεννήθηκε μεν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2001, ωστόσο από την εποχή που ο Γιάννης μετακόμισε στο Μιλγουόκι πήγε εκεί σχολείο. Μέχρι και εφέτος έπαιζε μπάσκετ στην Ισπανία, ενώ πρόσφατα δοκιμάστηκε στους Σακραμέντο Κινγκς του ΝΒΑ, όπου ήδη αγωνίζεται ο Γιάννης και ο Θανάσης (με τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς) και ο Κώστας Αντετοκούνμπο (στους Λος Αντζελες Λέικερς).

Στο Προεδρικό Διάταγμα της πολιτογράφησης της κυρίας Αντετοκούνμπο και του νεαρού Αλέξανδρου αναφέρεται ως βασικός λόγος: «Το γεγονός ότι οι αλλοδαποί Αντετοκούνμπο Βερόνικα Νκεμ και Αντετοκούνμπο Εμέκα έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News