198
Εργαζόμενοι στον οίκο δημοπρασιών με το έργο του βρετανού πολιτικού | REUTERS/Toby Melville

Τιμή-ρεκόρ για τον πίνακα του Τσόρτσιλ που πούλησε η Αντζελίνα Τζολί

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 20:51
Εργαζόμενοι στον οίκο δημοπρασιών με το έργο του βρετανού πολιτικού
|REUTERS/Toby Melville

Τιμή-ρεκόρ για τον πίνακα του Τσόρτσιλ που πούλησε η Αντζελίνα Τζολί

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 20:51

Σε τιμή πολλαπλάσια της αρχικής πρόβλεψης πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s ένας πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος ανήκε μέχρι πρότινος στην Αντζελίνα Τζολί.

Πρόκειται για ένα τοπίο στο Μαρακές του Μαρόκου το οποίο φιλοτέχνησε ο μεγάλος βρετανός πολιτικός το 1943. Θεωρείται ότι είναι το μοναδικό έργο που ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ ηγείτο της πολεμικής προσπάθειας της χώρας του.

Η ελαιογραφία «Ο πύργος του τεμένους Κουτούμπια» αναμενόταν να πωληθεί για 2,5 εκατομμύρια στερλίνες, που θα ήταν ρεκόρ για έργο του Τσόρτσιλ, αλλά τελικά πωλήθηκε την Τρίτη  για 8,285 εκατ. στερλίνες.

Ερασιτέχνης ζωγράφος που καταπιάστηκε με την τέχνη μετά τα 40 του, ο Τσόρτσιλ δημιούργησε περισσότερα από 500 έργα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ο συγκεκριμένος πίνακας, ανέφερε ο Telegraph, φτιάχτηκε για τον φίλο και τον σύμμαχό του, αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούζβελτ  μετά το συνέδριο της Καζαμπλάνκα του 1943. Θεωρείται ίσως το καλύτερο έργο του.

Μετά τον πόλεμο, το 1950, πωλήθηκε από τον γιο του Ρουσβελτ. Πάνω από 60 χρόνια αργότερα αγοράστηκε από την Αντζελίνα Τζολί και τον τότε σύζυγό της Μπραντ Πιτ  από έναν αντικέρ της Νέας Ορλεάνης. Με το διαζύγιό τους το 2016 οι ηθοποιοί χώρισαν τη συλλογή τέχνης που μοιράζονταν ως τότε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...