224
| Flickr/ President Of Ukraine

Time: Ο Ζελένσκι δια… χειρός Μπάιντεν στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 14:09
|Flickr/ President Of Ukraine

Time: Ο Ζελένσκι δια… χειρός Μπάιντεν στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 14:09

Ηταν αναμενόμενο: ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμπεριελήφθη στον κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2022 –έναν κατάλογο που το αμερικανικό περιοδικό καταρτά κάθε χρόνο από το 1999. Αυτό που όμως δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ότι το σημείωμα που συνόδευε την συμπερίληψη του Ζελένσκι στην ακριβοθώρητη λίστα του Time υπέγραφε ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο λαός της Ουκρανίας έχει έναν ηγέτη αντάξιο της γενναιότητας και του σθένους του», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος, για να συμπληρώσει:

«Τα έθνη του ελεύθερου κόσμου, αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα του προέδρου Ζελένσκι, είναι πιο ενωμένα, πιο αποφασισμένα και πιο στοχοπροσηλωμένα απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην πρόσφατη μνήμη».

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι συμπεριλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο αυτόν του Time.

Oπως όμως αναπόφευκτα συμπεριλήφθηκε και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διέταξε την εισβολή στην γειτονική Ουκρανία πριν από τρεις μήνες.

«Το φάσμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να ασκηθεί επιρροή δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο απ’ ό,τι σε αυτόν τον #TIME100, ο οποίος περιλαμβάνει τον Πούτιν… και τον Ζελένσκι», εξήγησε σε μήνυμά του στο Twitter ο διευθυντής του Time Eντουαρντ Φέλσενταλ.

«Ο δικτάτορας πίσω από έναν βάναυσο πόλεμο και ο ουκρανός πρόεδρος, μια σπάνια ηρωϊκή φυσιογνωμία στους διχαστικούς καιρούς μας», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...