368
Κάποιοι δουλεύουν ανεξαρτήτως συνθηκών κάποιοι -σε κομβικές υπηρεσίες- έχουν... αργία | ΙΝΤΙΜΕnews

«Τηλεφώνησα στον Δήμο να ανοίξει τον δρόμο – Μου είπαν “είναι αργία, δεν το καταλάβατε;”»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 10:19
Κάποιοι δουλεύουν ανεξαρτήτως συνθηκών κάποιοι -σε κομβικές υπηρεσίες- έχουν... αργία
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Τηλεφώνησα στον Δήμο να ανοίξει τον δρόμο – Μου είπαν “είναι αργία, δεν το καταλάβατε;”»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 10:19

Στις μέρες της χιονοκαταιγίδας και των προβλημάτων που άφησε πίσω της, τα όσα απίστευτα και συνάμα θλιβερά καταγγέλλει κάτοικος του Αμαρουσίου αναδεικνύουν αφενός την πλήρη ανετοιμότητα όχι μόνο του κρατικού μηχανισμού αλλά και αυτού της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφετέρου την αντίληψη κάποιων που οδηγεί σε αυτή την παράλυση.

Σε επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο εν λόγω κάτοικος περιέγραψε τι περνάει από το βράδυ της Δευτέρας που έμεινε χωρίς ρεύμα:

«Μένουμε από την πλευρά της οδού Πεντέλης, στην Ευκαλύπτων, είναι κεντρικό σημείο, τελος πάντων είμαστε πολύ κεντρικά, τρία λεπτά από την Κηφισίας. Είμαστε χωρίς ρεύμα, εδώ και 19 ώρες, με μωρό 15 μηνών που του φτιάχνουμε γάλα στο γκαζάκι αλλά θα τελειώσει κι αυτό.

»Δεν υπάρχει άνθρωπος να μας βοηθήσει. Εχω γράψει στο Twitter, έχω κάνει αναρτήσεις στα social media, μίλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχουν καμία πρόβλεψη.

»Εκανα άπειρες προσπάθειες για να τους βρω, περίμενα 40 λεπτά μέχρι να πιάσω γραμμή. Μου είπαν πως: για την περιοχή σας κυριέ μου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Και αυτό μου το είπαν σήμερα», τόνισε.

«Δηλαδή, 17 ώρες μετά, είπαν πως δεν έχουν καμία πρόβλεψη για το πότε θα επιδιορθωθούν οι βλάβες», τόνισε για να προσθέσει σχετικά με την απάντηση που έλαβε όταν επικοινώνησε με τον δήμο:

«Δεν μιλάμε για Μαρούσι κανένα στενό, είμαι 3 λεπτά από την Κηφισίας. Ο δρόμος μας δεν είναι καθαρός λόγω του χιονιού, και το τραγελαφικό είναι ότι επικοινωνήσαμε με τον δήμο Αμαρουσίου πάνω στην απόγνωσή μας και τους είπαμε να περάσει ένα εκχιονιστικό να καθαρίσει τους δρόμους και μας είπαν “είναι αργία κύριέ μου σήμερα, δεν το έχετε καταλάβει;”. Λέω αν είναι δυνατόν, πού ζούμε;».

«Δηλαδή ζητήσατε ανθρώπινα να έρθει κάποιος να σας καθαρίσει τον δρόμο και πήρατε αυτή την απάντηση;» ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος του καναλιού, με τον κάτοικο να επαναλαμβάνει:

Ακριβώς, μιλήσαμε με κάποιον εργαζόμενο εκεί. Κι αυτός ο άνθρωπος λογικό να είναι δύσκολο να πάει κι αυτός στην δουλειά του, αλλά μου είπε ναι είναι αργία…».

Ιδια εικόνα και στο Χαλάνδρι όπου δεκάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 36 ώρες λόγω πτώσης δέντρων πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, όταν οι ίδιοι οι κάτοικοι είχαν επανειλημμένως -και έγκαιρα- προειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ για τον κίνδυνο που υπήρχε, χωρίς φυσικά να εισακουστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News