156
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους τον Ιούνιο στη Γενεύη | EPA/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL

Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν και Πούτιν την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2021, 12:26
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους τον Ιούνιο στη Γενεύη
| EPA/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL

Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν και Πούτιν την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2021, 12:26

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσουν βιντεοδιάσκεψη την Τρίτη, σε ώρα που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, για να συζητήσουν για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία.

«Ο Μπάιντεν θα υπογραμμίσει τις αμερικανικές ανησυχίες για τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με την Ουκρανία και θα επαναλάβει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η ίδια πρόσθεσε πως άλλα θέματα της συνομιλίας των δύο ηγετών θα είναι «ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, του κυβερνοχώρου και περιφερειακά».

Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν επίσης για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο στη Γενεύη, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Οι διμερείς σχέσεις, φυσικά η Ουκρανία και η υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στη Γενεύη είναι τα κύρια θέματα στην ατζέντα», επισήμανε από την πλευρά του στο Reuters ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...