292
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει το σταυρό του στην πασχαλινή λειτουργία της Κυριακής. Την Τρίτη ορκίζεται για μια ακόμη θητεία στο Κρεμλίνο | Sputnik/Pavel Bednyakov/Pool via REUTERS

Τι θα κάνει η Δύση με την ορκωμοσία του Πούτιν;

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2024, 17:10
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει το σταυρό του στην πασχαλινή λειτουργία της Κυριακής. Την Τρίτη ορκίζεται για μια ακόμη θητεία στο Κρεμλίνο
|Sputnik/Pavel Bednyakov/Pool via REUTERS

Τι θα κάνει η Δύση με την ορκωμοσία του Πούτιν;

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2024, 17:10

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα ορκιστεί την Τρίτη στο ρωσικό σύνταγμα και θα είναι πια και τυπικά έτοιμος για μια ακόμη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας, μια θητεία που θα τον φέρει στη θέση του μακροβιότερου προέδρου και που κάνει τη Δύση να «τρέμει» για το τι άλλο θα δει…

Ο Πούτιν έχει απειλήσει τη Δύση με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ συνεχίζει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Τι θα κάνουν, λοιπόν, οι δυτικοί με την τελετή της ορκωμοσίας του;

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, η Γαλλία αναμένεται να στείλει τον πρέσβη της στην τελετή, παρά το γεγονός ότι οι γαλλο-ρωσικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς το Παρίσι έχει αυξήσει τη στήριξή του προς την Ουκρανία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Γερμανία ανακοίνωσε πως δεν θα στείλει κάποιον εκπρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι χώρες της Βαλτικής, που δεν έχουν πλέον απεσταλμένους στη Μόσχα, επίσης απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθούν.

Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν κάποιον εκπρόσωπο στην ορκωμοσία, αν επισήμως δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση απο την Ουάσιγκτον.

«Πιστεύουμε πως η απομόνωση της Ρωσίας και ειδικά του εγκληματικού ηγέτη της πρέπει να συνεχιστεί. Η συμμετοχή στην τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν δεν είναι αποδεκτή για τη Λιθουανία. Προτεραιότητά μας παραμένει η στήριξη της Ουκρανίας και του λαού της που μάχεται εναντίον της ρωσικής επίθεσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις.

Κίεβο: Να μην αναγνωριστεί ο Πούτιν ως νόμιμος πρόεδρος

Η Ουκρανία καλεί τους συμμάχους της να μην αναγνωρίσουν τον Πούτιν ως νόμιμο πρόεδρο της Ρωσίας.

«Η Ουκρανία δεν διακρίνει κανένα νομικό έρεισμα για την αναγνώρισή του ως δημοκρατικά εκλεγμένου και νόμιμου πρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...