527
|

Τι συμβαίνει στο σχολείο του Μάκη; 14χρονοι νταήδες από το 54ο έβγαλαν μαχαίρια στο Αλσος Βεΐκου

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 13:39

Τι συμβαίνει στο σχολείο του Μάκη; 14χρονοι νταήδες από το 54ο έβγαλαν μαχαίρια στο Αλσος Βεΐκου

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 13:39

Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές από το 54ο Γυμνάσιο Αθηνών στα Σεπόλια αποχαιρέτησαν το πρωί της Τετάρτης τον 14χρονο Μάκη στο κοιμητήριο των Αναργύρων. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς που βρήκαν την περασμένη Παρασκευή απαγχονισμένο το παιδί τους μέσα στο δωμάτιό του. Απαρηγόρητος και ο αδελφός του, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έφυγε από κοντά του με αυτόν τον τρόπο ο Μάκης.

Ανάμεσα στα στεφάνια, ένα μήνυμα: «Μάκη ζεις. Σε αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε για πάντα», από τους προπονητές και του συναθλητές του 14χρονου.

Oι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό της αυτοχειρίας του 14χρονου μαθητή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο του παιδιού, σε αναζήτηση απαντήσεων για το ποιoς και τι ώθησε τον Μάκη στο απονενοημένο διάβημα. Παράλληλα αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ηδη έδωσε κατάθεση ο διευθυντής του 54ου Γυμνασίου Αθηνών, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων και μαθητών για κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στο σχολείο από συγκεκριμένη ομάδα παιδιών.

Η συγκεκριμένη ομάδα από το Γυμνάσιο των Σεπολίων φαίνεται ότι «έδρασε» ξανά τη Τρίτη – αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Αλσος Βεΐκου, όταν αρχικά επιτέθηκε φραστικά σε μαθητές άλλου σχολείου (από το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου) για να βγουν στη συνέχεια ακόμη και μαχαίρια!

Σύμφωνα με τις περιγραφές για το επεισόδιο, ένας από τους νταήδες δεν δίστασε να τραβήξει μαχαίρι. Επενέβησαν καθηγητές και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Επιτόπου έφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν δύο παιδιά, αμφότερα από το σχολείο του Παγκρατίου.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Γαλατσίου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους. Τέσσερις εξ αυτών κατηγορούνται για σωματική βλάβη και ο πέμπτος για απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφού όπως κατέθεσε ο ένας εκ των τραυματίων, τον απείλησε με το μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι ως ανήλικοι.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο σχολείο των Σεπολίων –και δυστυχώς όχι μόνο– υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από τη δράση της εν λόγω ομάδας, με 13χρονους και 14χρονους να κυκλοφορούν με μαχαίρια και να απειλούν όποιον θέλουν. Και όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, ανάμεσα στους «στόχους» τους ήταν και ο 14χρονος Μάκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο και τις συλλήψεις στο Αλσος Βεΐκου έχει αναλυτικά ως εξής:

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-5-2022 στην περιοχή του Γαλατσίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της απειλής, της απόπειρας κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Aλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές-συνοδοί των ανωτέρω σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο ανέλαβε τα προανακριτικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...