400
| SOOC / Aris Oikonomou

Τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ;

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 17:58
|SOOC / Aris Oikonomou

Τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ;

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 17:58

Μαζικές αποχωρήσεις σημειώνονται, τον τελευταίο καιρό, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την αρχή έκανε ο Σπύρος Καρανικόλας, πρ. Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας πυρά κατά της Χαριλάου Τρικούπη σε επιστολή, με την οποία γνωστοποίησε και την παραίτηση του από την ιδιότητα του μέλους.

Τον ίδιο δρόμο, ακολουθεί η αν. Εκπρόσωπος Τύπου και προσωπική επιλογή του κ. Ανδρουλάκη, Αναστασία Σιμητροπούλου, με πληροφορίες να μιλούν για «έκρηξη» της στα γραφεία του Κινήματος που ωστόσο κρατήθηκε μακριά από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έφυγε με αιχμές για επερχόμενες απολύσεις στο κόμμα και για θολό στίγμα σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες και ο δημοσιογράφος, Παντελής Περιβολάρης. Ταυτόχρονα, απέσυρε και την υποψηφιότητα του στο Νομό Καστοριάς.

Από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν να αποχωρήσουν, όμως, και ο δημοσιογράφος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά, Δημήτρης Κατσικάρης, αλλά και ο Λευτέρης Χρυσαφάκης που δραστηριοποιείται χρόνια στην Περιφέρεια της Α’ Πειραιά, κατηγορώντας ανοικτά την ηγεσία του κόμματος.

Την πρόθεση του να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έκανε γνωστή και ο ορθοπεδικός-χειρουργός και παλιό στέλεχος του Κινήματος, Βαγγέλης Γάκης.

Την παραίτηση της είχε δώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής, Ελευθερία Φτακλάκη. Στην επιστολή της αναφερόταν σε «καθεστωτικές νοοτροπίες και βυζαντινισμούς που απέχουν μακράν από τις προσωπικές και πολιτικές της αρχές».

Τελευταία «κρούσμα», ο γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Απόστολος, ο οποίος -με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- γνωστοποίησε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και ότι αποχωρεί από το κόμμα της καρδιάς του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το κλίμα δεν συνάδει πλέον με τους στόχους της Φώφης Γεννηματά.

Επιπλέον, η Ζέφη Δημαδάμα, στέλεχος πολύ κοντά στη Φώφη Γεννηματά, το Σάββατο κατέστησε σαφές ότι παραμένει στρατιώτης του κινήματος, αλλά τονίζει ότι δε θα κατέλθει με αυτό στις επόμενες εκλογές. Σε ανάρτηση της, δε, τονίζει:

«Η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες -περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες- ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους (δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς). Αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την “παράδοση” με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα».

Το κλίμα παραμένει βαρύ στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, αλλά και να ανατρέψει την πτωτική πορεία του κόμματος του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...