238
| Nick Paleologos / SOOC

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα του Κασιδιάρη στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2023, 23:02
|Nick Paleologos / SOOC

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα του Κασιδιάρη στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2023, 23:02

Λίγες εβδομάδες μετά την «ανταρσία» στο ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες», όταν εννέα (!) από τους 11 βουλευτές αποκήρυξαν τον αρχηγό Βασίλη Στίγκα, εκφράζοντας παράλληλα και δημόσια την αφοσίωσή τους στον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, όλα πήραν και συμβολικό-επίσημο χαρακτήρα: ο διαβόητος χρυσαυγίτης που εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης στο Δομοκό ανακοίνωσε μέσω social media ότι θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Ο Κασιδιάρης δεν το κρύβει: έμβλημα του συνδυασμού του είναι η αρχαία περικεφαλαία, που παραπέμπει στο σήμα των «Σπαρτιατών», υποδηλώνει δηλαδή ότι αυτοί που είναι στη Βουλή είναι «δικοί του».

Αυτή τη φορά πάντως, από την κυβέρνηση δεν προσανατολίζονται στο να υπάρξει απαγορευτική ρύθμιση για τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές —άλλωστε οι προσπάθειες που έγιναν για τις βουλευτικές εκλογές ώστε να μπλοκαριστούν μορφώματα με «μπροστινούς» του άλλοτε υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής απέτυχαν παταγωδώς.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν για την περίπτωση του Κασιδιάρη-υποψήφιου δημάρχου πως ο νόμος είναι αρκετός: δεν απαγορεύεται μεν σε καταδικασμένους για διάφορα αδικήματα να μετέχουν στις εκλογές, αλλά όταν καταλαμβάνουν αυτοδιοικητικό αξίωμα τίθενται άμεσα σε έκπτωση και έτσι ματαιώνεται ενδεχόμενη εκλογή τους.

Από την πλευρά του, ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, είπε:

«Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις και η υποψηφιότητα του καταδικασμένου για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αποτελούν ύβρη για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας. Τους καλώ να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην Ακροδεξιά και στον φασισμό, στην κάλπη των δημοτικών εκλογών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...