216
Εικόνα από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Κυριακής | INTIMEnews

Τι λένε στη Χαριλάου Τρικούπη μετά και την εικόνα του exit poll

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 19:25
Εικόνα από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Κυριακής
|INTIMEnews

Τι λένε στη Χαριλάου Τρικούπη μετά και την εικόνα του exit poll

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 19:25

Εν αναμονή του επίσημου τελικού αποτελέσματος, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη προχώρησαν σε ένα πρώτο σχόλιο για τα ευρήματα του exιt poll.

Oπως επεσήμαναν αρχικά οι εν λόγω πηγές, για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του, αν και όχι όσο θα ήθελαν, ενώ είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα δύο κόμματα που αυξάνει την εκλογική επιρροή του.

Η  μεγάλη εικόνα -σημείωναν από τη Χαριλάου Τρικούπη- είναι πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της από εκείνα των περυσινών εθνικών εκλογών αλλά και από των ευρωεκλογών του 2019.

Οσον αφορά τον βασικό αντίπαλο για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιες πηγές μιλούν καθοδική πορεία των ποσοστών του που συνεχίζεται, καθώς όπως υπογραμμίζουν, έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Κατά τα άλλα θεωρούν τη μεγάλη αποχή μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα.

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν  ως έντονα ανησυχητικό στοιχείο, την άνοδο που καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα στον χώρο της ακροδεξιάς, κατι το οποίο θα πρέπει, επίσης, να απασχολήσει τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Κλείνοντας το πρώτο αυτό σχόλιο για το ποσοστό που δίνουν τα exit poll στο κόμμα του Νικου Ανδρουλακη, οι εν λόγω πηγές επιφυλάσσονται για πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν θα διαμορφωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...