261
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε πρόσφατη εκδήλωση του υπουργείου Υγείας | Intime

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας στα περί «τιμωρίας» του Σωτήρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 12:26
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε πρόσφατη εκδήλωση του υπουργείου Υγείας
|Intime

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας στα περί «τιμωρίας» του Σωτήρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 12:26

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη σε δημοσίευμα το οποίο υποστήριξε ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δεν έχει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα της πανδημίας, και μάλιστα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι «η τακτική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συνεχίζεται από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εννοείται πως έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οποιαδήποτε αναφορά για δήθεν διακοπή πρόσβασης στα στοιχεία είναι παντελώς ανακριβής».

Σήμερα, Παρασκευή, μάλιστα, προσέθεσε ο υπουργός Υγείας, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον καθηγητή και μας παρουσίασε όλα τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο κ. Πλεύρης κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις έπειτα από δημοσίευμα του iEidiseis, με τίτλο «Τιμώρησαν Τσιόδρα – Λύτρα μετά την έρευνα σοκ για τους θανάτους από την πανδημία», συνδέοντας την εν λόγω μελέτη, για την αυξημένη θνητότητα των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στις ΜΕΘ της χώρας μας, με μια υποτιθέμενη διακοπή της πρόσβασης και των δύο καθηγητών σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ της χώρας μας είχε γίνει γνωστή στις 15 Δεκεμβρίου (εδώ) και είχε προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Εντούτοις, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «η πρόσβαση κόπηκε στις 8 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η δημοσίευση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα που προκάλεσε σοκ για τους θανάτους στην Ελλάδα. (Φυσικά η μελέτη ήταν γνωστή στο Μαξίμου πολύ πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...