311
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Αρεζού στον κήπο του Προεδρικού | Aris Oikonomou / SOOC

Τη 12χρονη πρόσφυγα Αρεζού συνάντησε η Σακελλαροπούλου – Από τη Μόρια με υποτροφία στη Βοστώνη

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 17:43
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Αρεζού στον κήπο του Προεδρικού
|Aris Oikonomou / SOOC

Τη 12χρονη πρόσφυγα Αρεζού συνάντησε η Σακελλαροπούλου – Από τη Μόρια με υποτροφία στη Βοστώνη

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 17:43

Σε ακόμα μία επιβεβαίωση της νεωτερικότητας που έχει φέρει στο αξίωμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τη δωδεκαετή πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, Αρεζού Καμπουλί, η οποία έγινε με τον τρόπο της ένα σύμβολο της θέλησης και μια απάντηση στην ξενοφοβία: από τη Μόρια και ένα σχολείο της Λέσβου η μικρή Αρεζού απέσπασε υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης.

Αφού συνεχάρη τη νεαρή μαθήτρια, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι το χαρισματικό αυτό παιδί αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα τόσο για την Πολιτεία όσο για όλους όσοι είναι σε δύσκολη θέση. «Μπορούν να δουν ότι υπάρχει φως. H γλώσσα και η παιδεία είναι ο δρόμος για την ένταξη, για την ενσωμάτωση», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ένα μήνυμα που θα μπορούσε να έχει πολλαπλούς αποδέκτες αν αναλογιστεί κανείς τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα με την περίπτωση του κυβερνητικού βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου και όχι μόνο.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε και τη μεγάλη συμβολή της οικογένειας της Αρεζού στην εξέλιξή της, και ιδιαίτερα της μητέρας της, που της εμφύσησε την αγάπη για τη γνώση.

Η Αρεζού με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη κοιτά στον φακό (SOOC)

Aπό την πλευρά της η Αρεζού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε στη χώρα μας, αφού δεν γνώριζε ελληνικά, αλλά τόνισε ότι τις ξεπέρασε πολύ γρήγορα έχοντας σημαντική βοήθεια από τους δασκάλους της και δήλωσε έτοιμη να ταξιδέψει στη Βοστώνη και να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και καινούργιους τόπους.

Την Αρεζού συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι γονείς της και η μικρή της αδελφή, καθώς και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...